INFORÁDIÓ 
2020. november 25. szerda
Katalin

mkb

gazdaság

pénzügy

átalakítás

Lezárult az MKB Bank szerkezetátalakítása

Infostart

A 2016. január 1. és 2019. december 31. között megvalósított restrukturálás szakmai sikerességének elismerése a kötelező monitoringidőszak lezárása. Az MKB Pénzügyi Csoport sikere az európai kereskedelmi bankok között is egyedülálló teljesítmény.

A szanálási eljárás indulásakor az MKB Bank vállalta az átfogó Szerkezetátalakítási Terv végrehajtását, az állami támogatásból eredő versenytorzító hatások korlátozását, valamint a hosszú távú életképesség biztosítását célzó kötelezettségvállalási keretrendszer teljesítését.

A cég közleménye szerint a vállalt kötelezettségek folyamatos teljesítésével párhuzamosan az MKB Pénzügyi Csoport egyebek mellett megerősítette kockázatkezelését, fokozta eredménytermelő képességét, költséghatékonyabbá tette szervezetét és fiókhálózatát, új digitális stratégiát alkotott és hajt végre, továbbá a részvényei bevezetésre kerültek a Budapesti Értéktőzsdére.

A prudensen működő, kiemelkedő tőke- és likviditási tartalékokkal rendelkező, válságálló intézménnyé fejlesztett MKB Bank évről évre javuló teljesítményt mutatva, rekordnyereséggel zárta a 2019-es évet.

„Öt évvel ezelőtt azzal a felkéréssel kerültem az MKB Bank élére, hogy tegyük rendbe az egyik legpatinásabb magyar bank működését. Hosszú, nagyon küzdelmes – és most már végre kimondható: sikeres – időszakon vagyunk túl. Minden nehézsége ellenére mondhatom, hogy szakmailag páratlan teljesítmény, emberileg szép próbatétel volt. Tisztelet és köszönet jár mindenkinek, aki részt vett a munkában” – idézte a közlemény Balog Ádámot, az MKB Bank Elnök-vezérigazgatóját.

Nyemcsok János EU vállalások teljesítéséért felelős vezérigazgató-helyettes pedig úgy fogalmazott, hogy „az MKB Pénzügyi Csoport a kötelezettségvállalásokat és a restrukturálási célokat fegyelmezetten, a megváltozott makrogazdasági körülmények hatásait megfelelően ellensúlyozva, eredményesen teljesítette, ennek eredményeként visszatért az eredményes, profittermelő, erős piaci szereplők közé.”

Kapcsolódó hang

Balogh Ádám
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018