eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Vásárlók az Allee bevásárlóközpontban 2020. május 18-án. Budapesten hatályát vesztette a kijárási korlátozás, de életben maradnak egyes védelmi óvintézkedések. Kötelező maszkkal, sállal vagy kendővel eltakarni az arcot az üzletekben is, a 65. életévüket betöltöttek továbbra is csak 9 és 12 óra között vásárolhatnak.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Az eladókon csattan a nyugdíjas vásárlási sáv miatti frusztráció

Egyre többeket irritál a nyugdíjas idősáv, miközben a büntetésektől tartó üzlettulajdonosok az eladóktól várják a rendelkezések betartatását.

Korosztálytól függetlenül egyre többen hagyják figyelmen kívül a nyugdíjasoknak fenntartott vásárlási sávot azokban az üzletekben, ahol ez még érvényben van, ami egyre kellemetlenebb helyzetbe hozza az üzletek dolgozóit, mivel a büntetésektől tartó tulajdonosok tőlük várják a rendelkezések betartatását - írta a Magyar Nemzet. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke, Bubenkó Csaba szerint mivel a munkavállalók nem járhatnak el hivatalos szervként, egyre nagyobb rajtuk a nyomás mind a tulajok, mind a vásárlók részéről.

Bubenkó Csaba több példát is említett a kreatív megoldásokra: van, ahol a nyugdíjas idősávban az ajtóban szolgálják ki a fiatalabbakat, másutt rendszeresen érkeznek a délutáni órákban is a 65 év felettiek vásárolni, akiket legfeljebb figyelmeztetnek a zsúfoltságra, de nem küldenek el. Sok helyen maszkot sem viselnek a kereskedők, ahogy a vásárlók sem.

Az elnök szerint már az idősek egy része is támogatná, hogy eltöröljék korlátozást, legfeljebb ott alkalmazzák, ahol a helyi viszonyok azt valóban lehetővé is teszik, és így nem szenvednek hátrányt a napi munkát végző aktívabbak a bevásárlások során. Mint mondta, a fogyasztókat megosztó idősáv helyett a jövőben hasznos lenne, ha mindenkinek arcmaszkot kellene viselnie, és kötelező kézfertőtlenítést rendelnének el minden kereskedelmi egységben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×