eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 14. péntek Vazul
Nyitókép: Pixabay.com

Házi karanténban sínylődik a magyar sör

Nagy mértékű a visszaesés a fogyasztásban, az otthon magányában - úgy látszik - a sörtől is távolságot tartanak az emberek.

Az áprilisi adatok alapján jelentős a söripari visszaesés - olvasható a Világgazdaságban. Indokolhatná ezt önmagában a kocsmák bezárása, de nem csupán a csapolható, hanem az üveges termékek iránti kereslet is viszahúzódott.

Az öt legnagyobb hazai iparági szereplő (Dreher, Heineken, Borsodi, Carlsberg, Pécsi Sörfőzde) által áprilisban belföldön értékesített sör mennyisége 16,1 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

Az éttermeket, kocsmákat, kisvendéglőket és szállodákat tömörítő HoReCa-szegmens, amely normál körülmények között a vezető gyártók termelésének 30 százalékát adja, lenullázódott, amiből a lap arra következtet, a kieső vendéglátóipari értékesítés csaknem fele, 13,9 százaléka az áruházak kasszájába vándorolt.

Az elmúlt hónapban tehát a hordós sör eladása teljesen eltűnt, az újratölthető, palackos sörök értékesítése is a tavaly áprilisi érték mindössze 27 százalékára esett. Magyarázatul szolgálhat, hogy békeidőben az újratölthető termékek 80 százaléka is a HoReCa-szegmensben talál gazdára.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×