eur:
393.74
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: hellozemplén.hu

Új időszámítás kezdődik ebben a várban is

Hatszázmillió forintos támogatásból folytatódik a regéci vár felújítása. Mire újra látogatható lesz, látványos változásokat láthatnak a visszatérő vendégek.

Hamarosan megkezdődik a regéci vár felújításánka következő üteme, miután az önkormányzat aláírta a Gramalpin 2007 Kft.-vel a munkák folytatását biztosító szerződést - írta a magyarepitok.hu.

A csaknem 600 millió forintból megvalósuló fejlesztésre Regéc önkormányzata az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Programban nyert el támogatást. A pénzből

a vár reneszánsz palotájának rekonstrukcióját és a csatlakozó épületrészek állagvédelmét, a várhoz vezető út bizonyos szakaszának felújítását, valamint történelmi kiállítóház és pihenőpark létrehozását finanszírozzák.

A határon átnyúló fejlesztési programban Regéc felvidéki partnerei Bodrogszerdahely, Nagyida és Nagykövesd. Bodrogszerdahely és Nagyida kastélyaik fejlesztését, míg Nagykövesd kerékpár közlekedési pont kialakítását valósítja meg a program támogatásával.

Napokon belül megkezdődik a Regéc Önkormányzata és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) együttműködésében létrejött, három igen jelentős falszakasz állagvédelmét érintő fejlesztés is. Ez műszaki és esztétikai szempontból hoz majd látványos és értékelhető eredményt a várban.

Mindkét fejlesztés Kosdi Attila építészmérnök tervei alapján valósul meg. Ő tervezte a legutóbbi, 2015-ös várbéli építkezést és a településen létrehozott látogatóközpontot is

A portál szerint amint a járványvédelmi intézkedések lehetővé teszik, a felújítás mellett újra látogathatóvá teszik a várat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×