eur:
392.17
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Sydney, 2018. szeptember 21.Kipróbálja az egyik vásárló az Apple amerikai számítástechnikai cég új  iPhone XS okostelefonját egy sydney-i Apple-üzletben 2018. szeptember 21-én, a készülék árusításának megkezdése után.  (MTI/EPA/Paul Braven)
Nyitókép: Kipróbálja az egyik vásárló az Apple új okostelefonját egy sydney-i üzletben 2018. szeptemberében. (MTI/EPA/Paul Braven)

Rossz hír érkezett az iPhone kedvelőinek

Később kezdik az új készülékek gyártását, és az idén eleve 20 százalékkal kevesebb készül.

A globális okostelefon-értékesítés várhatóan 15 százalékkal 1,15 milliárd darabra esik vissza 2020-ban, miután a nagy márkák, mint a Samsung, a Huawei és az Apple lecsökkentették az eladásokra vonatkozó célkitűzéseiket a koronavírus miatt.

Az Apple február közepén jelentette be, hogy a cég eredményei el fognak maradni a márciussal végződő negyedévre szóló pénzügyi előrejelzésektől a globális egészségügyi krízis miatt. A vártnál alacsonyabb árbevételt a cég a kínai kereslet visszaesésével és a globális iPhone készletek korlátozódásával magyarázta - írja a Portfolio.

Az Apple az év végén érkező új modelljeinek termelésének felfuttatását kitolta egy hónappal, pedig négy új modellre is lehet majd számítani, néhány ezek közül 5G kompatibilis lesz. Általában a cég szeptember közepén mutatja be az új készülékeket, ehhez pedig nyár elején már elindítják a tömeggyártást. Ebben az évben viszont a tömeggyártás kezdete legalább egy hónappal késik.

A gyártó az új készülékek számát 20 százalékkal csökkenti, és ez meg fog látszani a vállalat eredményein, hiszen az iPhone-eladások a vállalat árbevételének több mint felét teszik ki.

Nem csak az Apple, hanem a gyártó egyik legfontosabb beszállítójának számító Foxconn is lecsökkentette a 2020-as árbevétel-előrejelzését, miután szigorú karatén szabályokat vezettek be a legfontosabb központjának számító Kínába.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×