eur:
395.62
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels

Kettős haszonnal járt az uniós támogatások megelőlegezése

Az ÁSZ górcső alá vette, hogy a 2014-2020 közötti uniós pénzügyi ciklusban alkalmazott gyakorlat miként hatott az egyes években a költségvetési hiány és az államadósság alakulására.

Kettős haszonnal járt az uniós támogatások megelőlegezése: egyrészt megkönnyítette a fejlesztések végrehajtását, másrészt egyfajta tartalékképzést is jelentett – erre a következtetésre jutott az Állami Számvevőszék a legfrissebb elemzésében.

Egyrészt az Európai Unióval közösen finanszírozott magyar fejlesztések uniós támogatásának a hazai költségvetés általi megelőlegezése megkönnyítette e fejlesztések végrehajtását, és ezáltal hozzájárult a magyar gazdasági növekedés dinamizálásához. Másrészt a következő néhány évben

mintegy 3 ezer milliárd forint megelőlegezett támogatást térít majd meg

az Európai Bizottság Magyarország számára, ami egyfajta tartalékképzést is jelent.

Ennek következtében pedig az uniós források ezer milliárd forintos nagyságrendű utólagos megtérítése jelentősen növeli majd Magyarország mozgásterét a koronavírus-járványt követő fellendülés finanszírozásában, teszik hozzá.

A számvevőszéki elemzést teljes terjedelemben ide kattintva érheti el.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×