eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Pixabay.com

Különleges módon fogadná Horvátország a turistákat

A horvát turisztikai miniszter szerint vizsgálják, hogyan lenne megoldható, hogy turisták látogassanak hamarosan az országba.

Horvátország már egyeztetéseket folytat Csehországgal egy „turistafolyosó” létrehozásáról, hogy azok a turisták, akik igazolni tudják, hogy nem fertőződtek meg a koronavírussal, repülővel vagy akár autóval si beutazhassanak az országba - mondta Gari Cappelli, horvát turisztikai miniszter az állami HRT rádióban a Portfolio cikke szerint. A kezdeményezés cseh utazásszervezők részéről érkezett. Egy hasonló modell működhet az osztrák és a magyar turisták számára is. Az országban a beutazó turizmus tesz ki az ágazat 90 százalékát, ezért jelentősen függenek a külföldi látogatóktól származó bevételektől.

A horvát egészségügyi hivatalok óvatosan fogalmaztak a témával kapcsolatban, kiemelve, hogy olyan országokból, ahol a horvátországinál több megbetegedés fordul elő, turisták nem utazhatnak be Horvátországba.

Horvátországban a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat május 4-ig hosszabbították meg nemrég, aszerint tilos minden tömegrendezvény, és az üzletek nagy része is zárva van, kivéve az élelmiszerüzleteket, gyógyszertárakat, benzinkutakat.

A turizmus a horvát GDP ötödét adja, tavaly közel 20 millió turista érkezett az országba, köztük 700 ezren Csehországból.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×