eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszédet mond az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) közötti együttműködési megállapodás aláírásán az Innovációs és Technológiai Minisztérium könyvtártermében 2018. december 17-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Palkovics László a gazdaságvédelmi intézkedésekről beszélt

A gazdasági kamarák, vállalkozói szervezetek javaslatai is beépültek a gazdaság újraindítását szolgáló kormányzati lépésekbe – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a gazdasági élet felsővezetőivel tartott hétfői videokonferencián

A tárcavezető szavai szerint az új gazdaságvédelmi akcióterv nem növeli Magyarország külső kitettségét, és nem lépi túl a költségvetésben 2019-ben lefektetett kereteket, hanem a források átcsoportosításával szolgálja a vállalkozások és a munkahelyek védelmét.

A megbeszélés áttekintették, hogy miként tudnak a gazdasági élet szereplői felkészülni az újraindulásra, és minél gyorsabban reagálni a kormányzati intézkedésekkel megnyíló új lehetőségekre. Palkovics László megköszönte az elmúlt hetek közös munkáját, hangsúlyozva, hogy a gazdaságvédelmi csomag több elemét a szakmai szervezetek, kamarák javaslataira építve dolgozták ki.

A gazdasági ügyekben érintett minisztériumok és a Magyar Nemzeti Bank vezetői mellett a megbeszélésen

  • a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK),
  • a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ),
  • a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK),
  • a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ),
  • a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ),
  • az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham)
  • a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) képviselői vettek részt.

A felek az egyeztetéseket a gazdaságvédelmi intézkedések bejelentése után, a következő napokban hasonló körben folytatják.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×