eur:
395.39
usd:
366.42
bux:
65496.49
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: pixabay.com

Munkavédelmi maszkokat adnának a borászok az egészségügynek

Az egészségügyi dolgozók védelme érdekében arra kéri a hazai borászokat a Borászok Borászai és a Pannon Bormíves Céh, hogy a növényvédelmi munkákhoz használatos légzésvédő maszkjaikat juttassák a legközelebbi orvosnak, kórháznak.

Mintegy 60 ezer magyar szőlész-borász van és százezres nagyságrendben dolgoznak a mezőgazdaságban ilyen eszközökkel, akiket most arra buzdítunk és kérünk, hogy a náluk lévő légzésvédő maszkokat juttassák el a környezetükben dolgozó orvosoknak, kórházaknak, egészségügyben dolgozó embereknek, mert nekik ez most nélkülözhetetlen - írja összefogásra hívó nyílt levelében a a Borászok Borászai és a Pannon Bormíves Céh.

Mint írják, a jelen helyzetben kiemelten fontos az egészségügyi dolgozók védelme, és mivel lényegesen nagyobb mennyiségű maszkra van szükségük a hatékony védelemhez, komoly segítséget jelenthet, ha valahonnan hozzájuthatnak.

A felhívás szerint fontos, hogy a maszk lehetőség szerint filtering face piece 3-as (FFP3) besorolású és az egységcsomag eredeti bontatlan csomagolású legyen, de minden maszkra szükség van, amíg nem érkezik meg a külföldről várt nagyobb szállítmány.

A májusban kezdődő növényvédelmi munkákig lesz lehetőség pótolni a készleteket, a segítségre viszont most van szükség - zárul a felhívás.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×