eur:
393.79
usd:
365.13
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Bevásárlókocsik a győri Tesco hipermarket áruház előtt 2017. szeptember 8-án. Az áruházlánc sajtóosztályának tájékoztatás szerint az áruházak többsége a dolgozók egy részének sztrájkja ellenére továbbra is nyitva tart.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Nehéz döntést hozott meg a Tesco

Eladja thaiföldi és malajziai érdekeltségét a legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat.

A Londoni Értéktőzsdén (LSE) hétfőn bejelentett tranzakció indoklásában kiemelték, hogy a továbbiakban a nagy-britanniai, az írországi és a közép-európai - köztük a magyar - piacokon folytatott üzleti tevékenységére kívánnak nagyobb hangsúlyt helyezni.

A cég beszámolt arról, hogy igazgatótanácsa hozzájárult a Thaiföldön és Malajziában Tesco Lotus márkanév alatt működő, kétezer boltból álló üzletág értékesítéséhez. A vevő a thaiföldi központú, CP Group nevű kiskereskedelmi vállalatcsoport. A Tesco hétfői londoni közleménye szerint az ügyletből eredő, tranzakciós költségek nélkül számolt nettó készpénzbevétel 10,3 milliárd dollár (8 milliárd font, 3100 milliárd forint).

Az igazgatótanács úgy döntött, hogy az ügylet lezárása után 5 milliárd fontot juttat soron kívüli osztalékként a részvényeseknek.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×