eur:
394.93
usd:
363.21
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Vonatok a zalaegerszegi vasútállomáson 2020. január 9-én. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak a Zalaegerszeget érintő vasúti fejlesztésekről. A tájékoztatón Homolya Róbert, MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója közölte, hogy a menetrendfejlesztés eredményeként 17-34 perccel csökkent Zalaegerszeg és Budapest között a vasúti közlekedés menetideje, a Göcsej Intercity (IC) vonatokkal 3 óra alatt lehet eljutni a zalai megyeszékhelyről a fővárosba.
Nyitókép: MTI/Varga György

Sztrájkra készülnek a vasutas-szakszervezetek

Sztrájkra készülnek a vasutas-szakszervezetek; a legnagyobbak kollektív munkaügyi vitát kezdeményeznek közösen - tájékoztatta a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás pénteken az MTI-t. A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a munkabeszüntetést indokolatlannak nevezte.

A reprezentatív vasutas-szakszervezetek már tavaly megküldték a MÁV-csoport munkavállalóinak bérfejlesztésére vonatkozó javaslataikat. Az érdekképviseletek a vasutasok számára 12 százalékos, alanyi jogú alapbérfejlesztésen kívül a szolgálati idő anyagi elismerésének megduplázását, a munkáltatói önkéntes egészségpénztári tagdíj-kiegészítés bevezetését követelik - áll a közleményben.

Az érdekképviseletek azt is szeretnék elérni, hogy 2020-tól kezdve minden MÁV-munkavállaló kapjon 400 ezer forintot egy összegben decemberben.

Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter sajtóosztálya közleményben emlékeztetett arra, hogy a kormány összehívta a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumát március 3-ra. Ezen a tanácskozáson szó lesz a bértárgyalásról.

A kormány minden esetben korrekt résztvevője volt az érdekképviseleti egyeztetéseknek. Elősegítette, hogy a munkaadók és a munkavállalók az egész társadalom érdekét szolgáló munkabékét megőrizzék. Ezt bizonyítja egyebek mellett a korábban három évre megkötött, végeredményben közel 40 százalékos béremelést biztosító megállapodás és az azt követő egyéb vállalati bérintézkedés - olvasható a közleményben.

"Ennek ismeretében a VDSzSz Szolidaritás felhívását indokolatlannak, megállapításait megalapozatlannak tartjuk. Kérjük, hogy a VDSzSz Szolidaritás az elmúlt évekhez hasonlóan működjön közre abban, hogy a bértárgyalások sikerrel végződjenek, biztosítva a munkavállalók és az egész társadalom érdekeit" - olvasható a dokumentumban.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×