eur:
392.16
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Elektromos autót töltenek fel egy OMV töltőállomáson a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron 2017. január 25-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Alaposan felkavarhatja a kormány az e-autók piacának állóvizét

Palkovics László ITM-miniszter szavai arra engednek következtetni, valamilyen sávos támogatási rendszert fognak kidolgozni, amely keretein belül a kisebb vételárú e-autókhoz nagyobb mértékben fog hozzájárulni az állam

Egyelőre nem sok minden derült ki az új állami e-autó támogatásokról, az azonban biztosnak tűnik, hogy folytatódik a program, aminek az aktuális pályázata májusra pörög ki. Az eddigi nyilatkozatok alapján úgy tűnik, hogy az új pályázaton nem lesz egységes a támogatás mértéke – eddig a beszerzés időpontjában érvényes bruttó eladási ár 21 százalékát, de legfeljebb 1,5 millió forintot fizetett ki az állam, 20 millió forintos értékhatárig, emlékeztet Pénzcentrum.hu.

Mint arról az Infostart is beszámolt, az innovációs és technológiai miniszter a héten az új klímavédelmi akcióterv kapcsán arról beszélt, hogy megreformálják az elektromobilitás ösztönzési rendszerét, nagyobb támogatását. Megteremtik annak lehetőségét, hogy a kis és olcsó autók nagyobb támogatást kapjanak. Ebből kiindulva a gazdasági portál azt a következtetést vonta le, hogy

valamiféle sávos rendszert alakíthatnak ki a jövőben.

A Villanyautósok közösségének vezetője szerint, ha valóban több állami támogatás jár majd az olcsó kisautókra, az

igencsak hatással lehet az árakra.

„Ha a magyar képviseletnek előírják az európai központból, hogy el kell adnia 300 elektromos autót a magyar piacon, de a kocsi annyiba kerül, hogy nem fér bele a magasabb támogatást élvező kategóriába – így pedig nem az fogy, hanem a konkurens terméke –, akkor nyilván lejjebb fogják vinni az árat” – magyarázta a lapnak Antalóczy Tibor.

Ugyanakkor remélik, hogy a más változások is lesznek a rendszerben, mert szerintük jelenleg

túlzottan sok a bürokrácia, és a fölösleges papírmunka.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×