eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Egy postás rezsi-utalványt kézbesít egy XIII. kerületi nyugdíjasnak 2019. szeptember 2-án. Az elmúlt években a nyugdíjasok Erzsébet-utalvány formájában kaptak pluszjuttatást, de mivel az Erzsébet-utalvány megszűnt, most 9 ezer forint értékű rezsiutalványt biztosít számukra a kormány. Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, azzal hozzátartozóikat is segíthetik, a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kétmilliárd forintnyi utalvány vár beváltásra

Az összeg nagy részét megspórolhatja az állam, írja az Azénpénzem.hu.

Március 31-ig lehetséges a még fel nem használt rezsiutalványok beváltása – hívta fel a figyelmet szerdán a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár. Fónagy János arról is tájékoztatott, hogy az utalványok 91,4 százalékát, 20 és fél milliárd forint értékben már beváltották. A szeptembertől januárig tartó időszakban az utalványok 45,7 százalékát áramra, 54,3 százalékát gázra fordították a nyugdíjasok. Megfigyelhető az is, hogy az utalványokkal az őszi hónapokban jellemzően az áramszámlát, míg a téli hónapokban a gázszámlát egyenlítették ki a jogosultak – fűzte hozzá.

Ennek alapján az Azénpénzem.hu számítása szerint kétmilliárd forint értékű rezsiutalvány még beváltásra vár. A portál megjegyzi, a Miniszterelnökséget vezető miniszter tavaly augusztusban jelentette be: hogy kilencezer forint értékű rezsiutalványt kap minden nyugdíjas szeptember 30-ig. A háromszor háromezer forintos utalvány március 31-ig lesz felhasználható, a gáz-, illetve az áramszámlát lehet majd kifizetni belőle – tette hozzá Gulyás Gergely.

Vagyis a korábbi felhasználási kört korlátozottabbá tették, ami a portál tapasztalatai szerint problémákat okozott a kisnyugdíjasoknak, a tanyán élőknek, és általában mindenkinek, aki nem gázzal fűt. Ezért sokan akadtak, akik értékesítették utalványukat, mások rokonoknak adták át, a nem rászorultak közül pedig sokan jótékonyságra fordították az utalványt – írja az Azénpénzem.hu, hozzátéve, hogy gyaníthatóan így is sokan akadnak, aki veszni hagyták a pénzt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×