INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 7. péntek
Ibolya

opel

leépítés

gazdaság

létszámcsökkentés

Eisenach, 2018. április 19.2017. március 6-i kép a cég emblémájáról az Opel járműgyártó eisenachi gyára előtt. 2018. április 19-i sajtóhírek szerint az Opel mintegy 800 fővel fogja csökkenteni az eisenachi gyárának létszámát. (MTI/EPA/Filip Singer)

Újabb információk az Opelnél zajló leépítésről

Infostart

Több ezer fős létszámleépítést hajt végre az Opel, de a korábbi hírekkel ellentétben a létszámcsökkentés nem 4000 fő körüli lesz majd.

Az Opel menedzsmentje és a szakszervezet megállapodott abban, hogy a rüsselsheimi, az eisenachi és a kasiserslauterni üzemben dolgozóknak megnyitják annak a lehetőségét, hogy megfelelő kompenzáció mellett önként távozzanak a vállalattól, összesen legfeljebb 2100 fős leépítésről van szó - írta a Portfolio a Wirtschaftswoche alapján. Korábbi értesülésekben még akár 4100 fős leépítés lehetősége szerepelt.

A lap úgy tudja, hogy elsősorban a többletkapacitással rendelkező szerszámgép-gyártásban és a prototípusépítő műhelyekben lesz leépítés. Az Allgemeine Zeitung Mainz című lap arról írt, hogy 2025-ig kerülhet sor az elbocsátásokra.

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018