eur:
392.13
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépésével kapcsolatos tudósítás a Frankfurti Értéktőzsde egyik alkusza mögötti képernyőn 2019. január 16-án. Az előző nap a brit parlamenti képviselők nagy többsége elutasította a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről az Európai Unióval kötött megállapodást.
Nyitókép: MTI/AP/Michael Probst

Itt lehet kereskedni az ünnepek alatt

Bár legközelebb már csak hétfőn nyit ki a BÉT az idén, a világ más tőzsdéin még lehet pénzt keresni a héten.

December 24. és 30. között zárva tart a Budapesti Értéktőzsde, majd 31-én és elsején is, azonban a világ többi része rövidebb szünetet tart az ünnepek alatt. A Portfolio összegyűjtötte, hogy merre próbálkozzon, aki az ünnepek alatt is pénzt keresne.

A fontosabb európai és amerikai tőzsdék közül december 24-én több helyen még lesz kereskedés, igaz, hogy csak rövidített. December 25-én a tokiói és a sanghaji tőzsdétől eltekintve zárva lesznek a fontosabb börzék, azonban december 26-án például már az amerikai részvénypiacok kinyitnak. December 27-én a magyar tőzsdén kívül mindenhol lesz kereskedés, december 30-án pedig sehol nem lesz szünnap.

Szilveszter napján az amerikai tőzsdéken lehet kereskedni egész nap, a londoni és a párizsi tőzsdéken szintén lehet majd kereskedni, de a szokottnál korábban bezárnak. Január elsején mindenhol pihenhetnek a befektetők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×