INFORÁDIÓ 
2020. június 7. vasárnap
Róbert

nyugdíjemelés

kormányrendelet

nyugdíjprémium

Hivatalos, megjelent a kormányrendelet a nyugdíjak emeléséről

Hivatalos, megjelent a kormányrendelet a nyugdíjak emeléséről

Infostart

A kormány rendeletben hirdette ki a nyugellátások és egyes más ellátások jövő évi emeléséről szóló döntéseit. 2020. január 1-jétől az arra jogosultak esetében 2,8 százalékkal kell emelni a 2020. január 1-jét megelőző időponttól megállapított ellátásokat.

Az e rendelet alapján emelendő, 2020. januárra járó ellátásokat a jogosultak számára már emelt összegben kell folyósítani - mondja ki a Magyar Közlönyben szerdán megjelent rendelet. Az is szerepel benne, hogy

"ha egy személy részére egyidejűleg több, e rendelet alapján emelendő ellátást folyósítanak, az ellátásokat külön-külön kell emelni".

A Portfolio már a 2020-as költségvetés nyári beterjesztésekor megírta, hogy a 2,8 százalékos éves inflációhoz kötött nyugdíjemelés mit jelent az átlagnyugdíj összege esetén. Idén az öregségi nyugdíjasok a legutóbbi statisztika szerint 135 ezer forintot kaptak kézhez átlagosan.

Vagyis nominálisan az átlagos nyugdíjas havi 3780 forintnyi pluszt kaphat pluszban 2020-ban, éves szinten ez 45360 forintnyi többletnyugdíjat jelenthet jövőre.

2020-ban is lesz lehetőség nyudíjprémiumra, mivel teljesülhetnek a törvényi feltételek, vagyis a GDP-növekedés az előírt 3,5 százalék felett lehet. Egy átlagnyugdíj esetén ez jövőre egyszeri 10 ezer forintos prémiumot jelent.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018