eur:
368.88
usd:
344.93
bux:
48800.45
2023. június 8. csütörtök Medárd
Nyitókép: Pixabay.com

A kiürülés útján jár Tolna megye - hetilapszemle

A Mandinerben, a Figyelőben és a HVG-ben megjelent írásokból ajánlunk olvasnivalót.

Tolna megyében csökken a kistelepülések lakosságmegtartó ereje – állítja a Mandiner riportja, amelyben egy Kisdorogon élő holland misszionárius is megszólal. Az apróbb falvakban a közoktatási intézmények megszűnése felgyorsítja az elnéptelenedést.

Rossz a hangulat a német autóiparban - olvasható a HVG-ben. Az idei adózott nyereségek a 2018-as számok felére csökkentek. A forgalomnövekedés ellenére valamennyi német gyártó meghúzta a nadrágszíjat, vagyis egyre többen vesztik el az állásukat.

A Figyelőnek a Magyar Kórházszövetség elnöke adott interjút. Ficzere Andrea bízik abban, hogy a 2021-es költségvetést már más szerkezetben és már elvek mentén tervezik. Hozzátette: amíg az ellátórendszer struktúráján és szabályozásán nem változtatnak, addig további forrásbevonásnak sincs értelme.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

"Én vagyok az elnök, és ennek megfelelően adok utasításokat. Semmi ilyesmit nem tett Ukrajna. Soha nem cselekednék így" – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij az Axel Springernek, a Politico anyavállalatának, adott exkluzív interjúban az Északi Áramlat ukrán hátterű felrobbantásával kapcsolatban, amelyről tegnap közölt új, minden eddiginél részletesebb információkat a Washington Post.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×