eur:
384.31
usd:
353.84
bux:
68850.97
2024. május 28. kedd Csanád, Emil
Nyitókép: Pixabay.com

A kiürülés útján jár Tolna megye - hetilapszemle

A Mandinerben, a Figyelőben és a HVG-ben megjelent írásokból ajánlunk olvasnivalót.

Tolna megyében csökken a kistelepülések lakosságmegtartó ereje – állítja a Mandiner riportja, amelyben egy Kisdorogon élő holland misszionárius is megszólal. Az apróbb falvakban a közoktatási intézmények megszűnése felgyorsítja az elnéptelenedést.

Rossz a hangulat a német autóiparban - olvasható a HVG-ben. Az idei adózott nyereségek a 2018-as számok felére csökkentek. A forgalomnövekedés ellenére valamennyi német gyártó meghúzta a nadrágszíjat, vagyis egyre többen vesztik el az állásukat.

A Figyelőnek a Magyar Kórházszövetség elnöke adott interjút. Ficzere Andrea bízik abban, hogy a 2021-es költségvetést már más szerkezetben és már elvek mentén tervezik. Hozzátette: amíg az ellátórendszer struktúráján és szabályozásán nem változtatnak, addig további forrásbevonásnak sincs értelme.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Milliárdos károkat okozott az ítéletidő tavaly Németországban

Minden bizonnyal bekerül a német biztosítók negatív krónikájába a tavalyi esztendő. A Német Biztosítási Társaságok Szövetsége (GDV) szerint ugyanis a jégeső, a rendkívüli esőzések és a viharok a múlt évben 5,7 milliárd eurós biztosítói kár okoztak, jelentősen többet, mint a megelőző esztendőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
Francia katonák mennek Ukrajnába, a NATO átlépi az oroszok vörös vonalát - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Francia katonák mennek Ukrajnába, a NATO átlépi az oroszok vörös vonalát - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Franciaország katonai kiképzőtiszteket küld Ukrajnába, első körben azért, hogy szemügyre vegyék az ország katonai képzési infrastruktúráját, vélhetően előkészítve ezzel egy hosszabb távú, nem harctéri küldetést. Lengyelország is mérlegeli ezt a lehetőséget, a balti államokhoz hasonlóan. A NATO támogatja az ukrán hadsereg által használt nyugati fegyverek Oroszország területe elleni használatát és az ezt tiltó korlátozás feloldását kérik a tagállamoktól, hasonlóan járt el a nap folyamán az Európai Unió is. Oroszország számára mindez egy vörös vonal átlépését jelenti. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×