eur:
394.42
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Egyre közelebb kerül az átadáshoz az M44-es

Hatvan százalékban elkészült a gyorsforgalmi út Békéscsaba-Kondoros közti 17,6 kilométeres szakasza, az átadására várhatóan a 2021 januári határidő előtt sor kerülhet.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. útfejlesztési igazgatója, Pántya József a Békéscsaba határában épülő turbókörforgalomnál tartott sajtótájékoztatón közölte, az összesen 95 kilométeresre tervezett M44-es gyorsforgalmi út 62 kilométeres szakaszát Kondoros - Tiszakürt között október elején már átadták. Zajlik a Tiszakürt - Lakitelek szakasz építése is, és még idén szeretnének eredményt hirdetni a Lakitelek - Szentkirály közti öt kilométeres szakaszra kiírt közbeszerzési pályázaton. A Tiszakürt - Lakitelek szakaszt 2021 augusztusáig kell befejezni, a Szentkirályig tartó öt kilométer 2023-ra készülhet el - tette hozzá.

A Békéscsaba - Kondoros szakasz három részből áll:

  1. az "A" szakaszon az ideiglenes forgalomba helyezés megtörtént;
  2. a "B" szakaszon töltésalapozás, cölöpözés és pályaszerkezet-építés zajlik.
  3. A "C" szakasz az úgynevezett Fürjesi csomópont, ahol átadták a munkaterületet a kivitelező Duna Aszfalt Kft.-nek, ezen a részen elkezdődtek a régészeti feltárások is.

Pántya József az épülő nagy áteresztő képességű turbókörforgalomról megjegyezte, hogy az a 44-es és a 47-es főút felé vezeti majd le az M44-es forgalmát. A csomópont speciális technikával, nem beton alapokkal készül, így a remények szerint hosszú ideig nem nyomvályúsodik majd. Az M44-es Kondoros - Békéscsaba közti szakasza nettó 41,4 milliárd forint hazai forrásból készül el.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×