INFORÁDIÓ 
2020. július 6. hétfő
Csaba

takarékbank

fúzió

leállás

netbank

kártyás fizetés

Takarékbank: sikeres volt a fúzió, de egyes szolgáltatások még nem működnek

Takarékbank: sikeres volt a fúzió, de egyes szolgáltatások még nem működnek

Infostart

Az informatikai átállás után a Takarékbank egyes szolgáltatásai nem működnek.

A pénzintézet azt ígérte, hogy a szervezeti és működési átalakulás után az első teljes körű kiszolgálást nyújtó banki munkanap szerda reggel 8 órakor kezdődik, de egyes szolgáltatások nem működnek. A Takarékban közlése szerint az egyesülésben részt vett 13 hitelintézetből csupán a Takarék Kereskedelmi Bank volt ügyfeleinek egy része tapasztalhat átmeneti fennakadásokat, a Takarékbank új ügyfeleinek több mint 90 százaléka akadálytalanul tudja használni az internetes felületeket.

A volt Takarék Kereskedelmi Bank által kibocsátott kártyák esetében az ügyfelek csak az október 31-ei záróegyenlegük erejéig tudják a kártyájukat használni, feltéve, hogy átestek az MNB által hónapok óta szorgalmazott átvilágításon.

A Takarékbank közölte: szakembereik nagy erőkkel dolgoznak a fennakadások elhárításán, déli 12 után érkezett levelük szerint várhatóan néhány órán belül orvosolni fogják a hibákat.

A takarekbank.hu oldalon azt írták, hogy "a Takarék Netbank működésében a fokozott használat következtében esetlegesen lassulás tapasztalható. Kérjük, hogy amennyiben nem tud belépni a rendszerbe, próbálja később újra!"

A 2010-es évek elején még több mint 120 kisebb-nagyobb takarékból álló integráció lezárásaként, október 31-én 11 takarékszövetkezet, valamint a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. és a Takarékbank Zrt. egyesült.

Közel 2300 milliárd forintos mérlegfőösszegével az ország ötödik legnagyobb hitelintézete lépett most piacra.

Az új Takarékbank saját tőkéje 120, jegyzett tőkéje 70 milliárd forintra emelkedett, hitelállománya eléri az 1400, betétállománya pedig az 1700 milliárd forintot. A fúziók révén az országos Takarékbank ügyfeleinek száma több mint 1,1 millióra nőtt, 750 fiókjával és 15 Takarék mobil bankfiókjával a legnagyobb, országos fiókhálózatot üzemelteti - írta a bank szerdai közleményében.

Nyitókép: netbank.takarekbank.hu

Kapcsolódó hang

Takarékbank: sikeres volt a fúzió, de egyes szolgáltatások még nem működnek
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018