INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

erdélyi péter

autó

mge

Autókereskedő egy autót mutat egy érkelődőnek a Fővárosi Autópiacon, a XIX. kerületi Nagykőrösi úton 2013. szeptember 7-én.

A válság előtti szinten az újautó-eladás, de jön a fordulat

Infostart

Az idén 160 ezer új autó kerülhet forgalomba, de a szigorodó kibocsátási normák jövőre átrendezhetik ismét a piacot.

Az év végére elérheti a magyar újautó-piac a 2008-as, vagyis a válság előtti utolsó év teljesítményét, azonban a jövő évi kilátások bizonytalanok – mondta a Magyar Nemzetnek a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) ügyvezető elnöke. Erdélyi Péter szerint idén reális várakozás a 160 ezer értékesített új kocsi Magyarországon, de az uniós kibocsátási norma várható szigorítása miatt kérdéses, hogyan alakul jövőre az új autók ára és a fizetőképes kereslet.

Az évi 160 ezer eladott új személyautó megfelel a magyar gazdaság fejlettségének, valamint a fizetőképes keresletnek. A tisztán elektromos gépkocsik forgalomba helyezése kis mennyiség mellett növekszik. A plug-in hibrid autók visszaszorulóban vannak a hibridekkel és a tisztán elektromosokkal szemben. A kormány nagycsaládosokat támogató programja nagyon sikeresen indult, szeptember végéig több mint 12 ezer igénylés érkezett az MGE adatai szerint, a támogatásra jóváhagyott autók száma ezer körül van – mondta Erdélyi Péter.

A DataHouse adatai szerint szep­temberben 9655 autót helyeztek forgalomba, ami 8,6 százalékos növekedést jelent. Az első háromnegyed év teljesítménye 115 106, ami tízszázalékos erősödés.

Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018