INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

3d nyomtatás

autóipar

alkatrész

Valódi autóalkatrészek ömölnek ki egy magyar nyomtatóból

Valódi autóalkatrészek ömölnek ki egy magyar nyomtatóból

Infostart

A 3D-s nyomtatóberendezést egy gödöllői cég vásárolta, és a jászfényszarui ipari parkban hozzák működésbe.

Műanyag és fém autóipari alkatrész gyártó és ellenőrző ipari 3D nyomtatókat vásárol a gödöllői székhelyű EBK-Hungary Kft. a jászfényszarui ipari parkban működő telephelyére, a beruházás várhatóan 2019 végére fejeződik be.

Az eszközök beszerzésére a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán nyert a társaság csaknem 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

A járműipari profilú, műszaki fejlesztési, közlekedés-, balesetkutatási szakmai területekkel foglalkozó vállalkozás 2015-ben egyedi alkatrészgyártással bővítette tevékenységi körét, a beruházás ehhez kapcsolódik.

A beruházás keretében több 3D nyomtatót vásárolnak: tizenegy különböző fém alapanyag fogadására alkalmas ipari fémnyomtatót, színes polimer nyomtatót, érkezik egy akár egyméteres darabok nyomtatására is alkalmas berendezés, valamint beszereznek egy nagyon pontos, alkatrészek gyártására alkalmas nyomtatót is.

Az alkatrészgyártásban úttörőnek számító 3D nyomtatási technológiával a hagyományos eljárásokhoz képest rendkívül gyorsan lehet pontos és funkcionális alkatrészeket gyártani, egy munkadarabtól akár a több ezer darabos megrendelésekig - tájékoztattak.

A cégnél jelenleg 22-en dolgoznak, a beruházásnak köszönhetően tervezik első körben további 5 ember alkalmazását.

Megrendelőik elsősorban autóipari cégek, egyéb gyártó cégek, grafikai stúdiók, építész cégek, valamint magánszemélyek.

A kft. a gödöllői Szent István Egyetem együttműködő partnere, részt vesz a duális képzésben, valamint fogadja a gyakorlatot teljesítő és szakdolgozatot író egyetemi hallgatókat.

A nyilvános cégadatok szerint a cég értékesítésének nettó árbevétele 2018-ban csaknem 440 millió forint volt, az adózott eredménye csaknem 17 millió forint.

Nyitókép: YouTube
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018