eur:
392.13
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. üzeme és boltja Szarvason 2019. január 25-én. Az ötvenes évek óta működő gyár befejezi termelését. A társaság nem tudja elkerülni a teljes létszámleépítést, több mint négyszáz embernek mondtak fel - közölte a cég a Klubrádióval.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Újra kotyog a szarvasi kávéfőző

Felszámolják Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.-t, de a legendás kávéfőzőket egy újonnan alakult cég ismét gyártja, és a legnagyobb üzletekben és a szakboltokban is kaphatók.

A felszámolás alatt lévő Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. (Vasipari) célja korábban is a hagyományos kávéfőző gyártásának megújítása volt, de a cég lámpagyártási tevékenységében kialakult nehézségek mellett erre már nem maradt lehetősége és tőkéje a múltban. Egy külső befektető bevonásával létrejött együttműködői kör azonban már hónapok óta azon dolgozik, hogy fennmaradjon a nagymúltú Szarvasi név.

Ezért jött létre a Szarvasi Háztartásigép Kft., amely most megújítja a kávéfőzőgyártást. A cég együttműködve a gyártást végző Deerplast Kft.-vel és a Vasipari néhány korábbi alkatrész-beszállítójával újraszervezte a gyártási folyamatot, ráadásul partnerével együtt 58, korábbi Vasipari-dolgozónak biztosít munkahelyet.

A társaság eltökélt abban, hogy megerősítsék a kávéfőzőgépek piaci pozícióját a magyar piacon, éves szinten nagyságrendileg százezer kávéfőző eladásával terveznek. A Szarvasi Háztartásigép Kft jelenleg hat típusú kávéfőzőgépet gyártat és forgalmaz 30 különböző színben. A termékek megvásárolhatók a kereskedelmi hálózatokban, a legtöbb magyarországi műszaki üzletben, valamint e-kereskedés weboldalain.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×