eur:
389.31
usd:
362.65
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Az őszutó szokatlanul meleg időjárásában férfiak horgásznak csónakból Tiszalök térségében, a Tiszán. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor

Új világ tárul ki a magyar horgászok előtt

Egy jogszabályi változtatás eredményeként a korábbinál lényegesen több forrás fordítható Magyarországon január elsejétől a sporthorgászatra, ezt a többletpénzt pedig 21 kiemelt területre fordítják – mondta az InfoRádiónak a Magyar Országos Horgász Szövetség (MAHOSZ) elnökhelyettese.

2019. január 1-jétől valamennyi állami horgászokmány értékesítési bevétele közvetlenül a MAHOSZ-hoz került, az ő bevételét képezi – ismertette Dérer István az InfoRádióban. Hozzátette: ez azt jelenti, hogy - a korábbi évek megindult támogatási folyamatait erősítve -,

az évi 200 millió forintos állami támogatás után a bevételük egymilliárd forintra növekszik. Ezt 21 nevesített közfeladatra kell fordítania a szövetségnek,

illetve az Országos Horgászszervezeti Központnak, döntően az állami vizeken, tette hozzá az elnökhelyettes.

A fontosabb feladatok között szerepel, ahogyan minden sport és rekreációs tevékenység esetében, az utánpótlásnevelés, az oktatás és szemléletformálás, valamint a horgászsport és a több mint kétezer versenyző támogatása, hiszen "a világ egyik legjobb eredményeivel rendelkező horgászsportnemzete a magyar", emelte ki az elnökhelyettes.

A halőrzés és halőri eszközfejlesztés szintén egy jelentős terület Magyarországon, több mint 650 hivatásos őrködik a magyar természetes és egyéb horgászvizek fölött, akinek szintén segítséget nyújtanak. "Ami teljesen új viszont, az a vízparti rendezettséget, jó vízi ökológiai állapotot biztosító eszközök - fűnyíró traktor, levegőztető berendezés stb. - beszerzésének az elősegítse", jegyezte meg Dérer István.

A MAHOSZ továbbá a horgászinformatikát és horgászokmányok digitalizációját is "gőzerővel támogatja", valamint a MAHOP európai uniós forrásai kapcsán megkezdték a természetes vízi élőhelyek fejlesztését, ami egy "végtelen történet, mivel gyönyörű eredményeket lehet elérni, csak hatalmas befektetéseket jelentenek", fogalmazott Dérer István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A külkereskedelmi egyenleg tavalyi javulását nagyjából azonos mértékben határozta meg két tényező: egyszerre estek be a 2022-es rekordszintekről az energiahordozók árai, valamint a magas infláció miatt beszakadó lakossági fogyasztás miatt csökkent az import. A kormányzat egyes intézkedései – például az ársapkák – ráadásul fenntartották a cserearány-romlás egyensúlyromboló hatását, a gazdaság középtávon meg is fizeti ennek árát magasabb államadósság és finanszírozási költségek formájában, ami végül alacsonyabb növekedési potenciállal jár együtt – derül ki az Európai Bizottság egyensúlytalansági jelentésének egyik elemzéséből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×