INFORÁDIÓ 
2020. december 5. szombat
Vilma

horgászat

forrás

mohosz

Az őszutó szokatlanul meleg időjárásában férfiak horgásznak csónakból Tiszalök térségében, a Tiszán. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!

Új világ tárul ki a magyar horgászok előtt

InfoRádió

Egy jogszabályi változtatás eredményeként a korábbinál lényegesen több forrás fordítható Magyarországon január elsejétől a sporthorgászatra, ezt a többletpénzt pedig 21 kiemelt területre fordítják – mondta az InfoRádiónak a Magyar Országos Horgász Szövetség (MAHOSZ) elnökhelyettese.

2019. január 1-jétől valamennyi állami horgászokmány értékesítési bevétele közvetlenül a MAHOSZ-hoz került, az ő bevételét képezi – ismertette Dérer István az InfoRádióban. Hozzátette: ez azt jelenti, hogy - a korábbi évek megindult támogatási folyamatait erősítve -,

az évi 200 millió forintos állami támogatás után a bevételük egymilliárd forintra növekszik. Ezt 21 nevesített közfeladatra kell fordítania a szövetségnek,

illetve az Országos Horgászszervezeti Központnak, döntően az állami vizeken, tette hozzá az elnökhelyettes.

A fontosabb feladatok között szerepel, ahogyan minden sport és rekreációs tevékenység esetében, az utánpótlásnevelés, az oktatás és szemléletformálás, valamint a horgászsport és a több mint kétezer versenyző támogatása, hiszen "a világ egyik legjobb eredményeivel rendelkező horgászsportnemzete a magyar", emelte ki az elnökhelyettes.

A halőrzés és halőri eszközfejlesztés szintén egy jelentős terület Magyarországon, több mint 650 hivatásos őrködik a magyar természetes és egyéb horgászvizek fölött, akinek szintén segítséget nyújtanak. "Ami teljesen új viszont, az a vízparti rendezettséget, jó vízi ökológiai állapotot biztosító eszközök - fűnyíró traktor, levegőztető berendezés stb. - beszerzésének az elősegítse", jegyezte meg Dérer István.

A MAHOSZ továbbá a horgászinformatikát és horgászokmányok digitalizációját is "gőzerővel támogatja", valamint a MAHOP európai uniós forrásai kapcsán megkezdték a természetes vízi élőhelyek fejlesztését, ami egy "végtelen történet, mivel gyönyörű eredményeket lehet elérni, csak hatalmas befektetéseket jelentenek", fogalmazott Dérer István.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor

Kapcsolódó hang

Több pénz a horgászatra
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018