eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
A Gozsdu Udvar az erzsébetvárosi vigalmi negyedben a Király utcában 2018. február 18-ra virradó éjjel. Ezen a napon népszavazást tartanak arról, hogy a főváros VII. kerületében, az úgynevezett bulinegyedben található vendéglátóhelyek éjfél és reggel 6 óra között nyitva tarthassanak-e.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem tanulnak a bulinegyed kocsmárosai

Akkor is szabálytalankodnak az italokkal, az alkalmazottakkal és a nyugtákkal, ha tudják, hogy ellenőrzés van. Márpedig most megint az van.

NAV-osok lepik el ezen a héten a bulinegyedet. Egy hétfőtől vasárnapig tartó ellenőrzésen a VI.-VII. kerületi kocsmákban azt ellenőrzik, hogy megfelelően működtetik-e az online pénztárgépet, adnak-e számlát/nyugtát, illetve be vannak-e jelentve az ott dolgozók - írja a Magyar Nemzet.

A jövedéki előírásokat is nézik, hisz fontos, milyen úton-módon jutnak a szórakozni vágyókhoz egyes italok azok "keletkezésétől" kezdve.

A vizsgálatot előre bejelentették.

A tavalyi, hasonló ellenőrzés során súlyos szabálytalanságokra bukkantak, zárjegy nélküli, pancsolt, hígított italok létére derült fény, és a bevallott bevétel is érdekesen alakult.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×