INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 20. vasárnap
Friderika

ashton kutcher

befektetés

fehér gyula

Mila Kunis és Ashton Kutcher amerikai színészházaspár a 3 méteres női szinkronugrás döntőjét nézik gyerekeikkel a 17. vizes világbajnokságon a fővárosi Duna Arénában 2017. július 17-én.

Amerikai sztárszínész szállt be egy magyar cégbe

Infostart

Ashton Kutcher már kevésbé színész, mint inkább befektető: ezúttal a Bitrise nevű magyar startup tetszett meg neki.

A Forbes magyar kiadása írt arról, hogy a Bitrise nevű magyar informatrikai startup felvásárolta az angol-amerikai Outlyert, ami hatalmas lépést jelent. A cég vezető a lapnak azt is elárulták, hogy a Bitrise legutóbbi befektetési körében Ashton Kutcher amerikai színész is beszállt a cégbe angyalbefektetőként.

A mobilalkalmazás-fejlesztők munkáját egyszerűsítő startupot Pistyur Vera és Fehér Gyula ajánlotta a hollywoodi színész-befektető figyelmébe. A befektetést még 2017 végén hozták tető alá az után, hogy Ashton Kutcher Budapesten járt felesége forgatása miatt, és Fehér Gyulával megnézte a budapesti cégközpontot. Kutcher mellett a magyar Ustream-alapító is beszállt egy angyaljeggyel a magánvagyonából abban a körben, amikor az OpenOcean 3,2 millió dollárt tett vezető befektetőként a cégbe. A befektetett összeget és tulajdonrészt nem kívánják a felek nyilvánosságra hozni.

Kutcher az elmúlt években már inkább befektetéseiről híres, mint a film- és sorozatszerepeiről: több száz millió dolláros befektetési portfóliót hozott össze üzlettársával, Guy Oseary-vel közösen, olyan startupokba szálltak be jó időben, mint az Airbnb, Skype, Spotify vagy a Shazam. Az Uberbe még 2011-ben tettek 500 ezer dollárt, ez a tulajdonrészük most több mint százszorosát éri a tőzsdére készülő cégben.

Kutcher a Ustreamben is korai befektető volt, amit végül Fehér Gyula az IBM-nek adott el, és azóta is tartják a kapcsolatot.

Amerikában általánosságban a legalább háromszoros hozamot elérő kockázati tőkealapokat szokták eredményesnek nevezni – Kutcher alapjának több mint nyolcszoros hozamrátája a legerősebb kockázati tőkebefektetők közé emeli, az amerikai Forbes a legfontosabb techbefektetők között tartja őt számon.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018