INFORÁDIÓ 
2019. május 21. kedd
Konstantin

nébih

sertés

illegális

sertéstelep

Rettenetes körülmények a sertéstelepen - videó

Rettenetes körülmények a sertéstelepen - videó

InfoRádió

Ötvenöt illegálisan tartott sertést találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei az egyik Pest megyei állattartó telepen, amely többszörösen megsértette a jogszabályi előírásokat - közölte a Nébih.

A telepen tartott sertések állategészségügyi státusza ismeretlen volt, az állatokat tiltott módon, moslékkal etették - közölte a hivatal.

A Nébih felhívta az állattartók figyelmét arra, hogy az Európai Unió tagállamaiban - így Magyarországon is - szigorúan tilos az élelmiszer-hulladékok feletetése az élelmiszertermelő haszonállatokkal.

A moslék - ideértve bármilyen, emberi fogyasztásra szánt élelmiszerből származó hulladékot, tehát az éttermekből, konyhákból vagy háztartásokból kikerülő mellékterméket egyaránt -

az egyik legfontosabb fertőzésközvetítő anyag számos járványos betegség, így például az afrikai sertéspestis esetében is.

Az ellenőrök csaknem 1 tonna mellékterméket találtak a telepen fellelhető műanyag hordókban, illetve földbe ásott tárolókban. Ezek helyszíni ártalmatlanítását a hivatal értesítése alapján a területileg illetékes járási hivatal elrendelte.

A Nébih az eset apropóján felhívta a vendéglátók és a közétkeztetést végzők figyelmét, hogy az élelmiszer-hulladék elszállíttatását kizárólag a megfelelő engedéllyel rendelkező szolgáltatókkal végeztessék el.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Illegális sertéstelep Pest megyében
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018