INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

varga mihály

pénzügyminiszter

törvényjavaslat

állampapír

kamatadó

tranzakciós illeték

lakástakarék

Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond az Ikarus Járműtechnika Kft. beruházásátadó ünnepségén Székesfehérváron 2018. szeptember 6-án. A Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretében több mint 400 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 1,15 milliárd forintból valósult meg az IKARUS Járműtechnika Kft. kapacitásbővítő beruházása Székesfehérváron.

Jelentős adócsökkentés jön

Infostart

Varga Mihály pénzügyminiszter törvényjavaslata csökkentené a tranzakciós illetéket, kamatadó-mentességet adna az állampírokra, amelyeket a lakástakarékok is forgalmazhatnának a jövőben.

A pénzügyminiszter kedden terjesztette be az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslatát, ami a Portfolio elemzése szerint a következő lényeges elemeket tartalmazza:

  • A 2019. június 1-jétől kibocsátott lakossági állampapírokból származó jövedelem (kamat, hozam) adómentes lesz.
  • A lakástakarékpénztárak jelenlegi tevékenységi körét a befektetési szolgáltatásokat szabályozó törvény hatálya alá eső befektetési szolgáltatási és kiegészítő szolgáltatási tevékenységekkel egészítik ki, amelyek lehetővé teszik - kizárólagosan - az állampapír forgalmazás végzését saját jogon vagy közvetítőként.
  • A lakossági utalások esetén a tranzakciós illeték mentessége a 20 ezer forint alatti utalások esetén megmarad, a 20 ezer forintot meghaladó részére egységes lesz az illeték mértéke, évente 800 forint. December 31-ig tartó időszakra 400 forint lesz az illetékmérték.
  • A törvényjavaslat regisztrációs kötelezettséget ír elő minden automataberendezés üzemeltetője számára. A módosítás után már az autómosó- és a parkolóautomatákat is beköthetik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz.
Nyitókép: Bodnár Boglárka
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018