INFORÁDIÓ 
2019. május 21. kedd
Konstantin

fűszerpaprika

kalocsai fűszerpaprika zrt.

agrárminiszter

nagy istván

Szentkirály, 2016. október 5. Leszüretelt fűszerpaprika az Univer Agro Kft. ültetvényén, Szentkirály határában 2016. október 5-én. A térségben 250-300 család termel fűszer- és pritaminpaprikát az Univer Zrt. részére, amelyből évente 5000 tonnát dolgoznak fel ételízesítőnek. Idén a Piros Arany és az Erős Pista ételízesítőkkel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Félmilliárd forint támogatást kap a fűszerpaprika ágazat

Infostart / MTI

Agrárminiszter: több mint 500 millió forint támogatást kap a fűszerpaprika ágazat.

A fűszerpaprika vetésterületének megőrzése érdekében azonnali intézkedésekre van szükség, ezért még idén több mint 500 millió forint támogatást kap az ágazat - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter Kalocsán kedden a helyi és környékbeli fűszerpaprika termelőkkel folytatott egyeztetéseket követően.

A Kalocsai Fűszerpaprika Zrt.-nél tartott sajtótájékoztatón az agárminiszter kiemelte: a fűszerpaprikát termelők sok problémát megfogalmaztak a külföldi import mennyiségével, alacsony árfekvésével, a megváltozott fogyasztói szokásokkal és a feketekereskedelemmel, valamint a klímaváltozással, az öntözés nehézségeivel kapcsolatban.

Ezekre mind választ kell adni, akárcsak arra, hogy megfelelő termésmennyiséget adó, a kor követelményeinek megfelelő vetőmagok, fajták és hibridek álljanak rendelkezésre - tette hozzá.

Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018