eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Meghosszabbították a betétkifizetési korlátozást az NHB Banknál

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön 30 nappal meghosszabbította az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt.-nél (NHB Bank) a betétek és más visszafizetendő források kifizetésére vonatkozó korlátozását.

A jegybank közleménye a december 18-án elrendelt korlátozás meghosszabbítását az NHB Bank kedvezőtlen likviditási helyzetének rendezésével indokolta. Az intézkedés hatályáig továbbra is legfeljebb 7 millió forint vehető föl a hitelintézettől, amely nem vállalhat újabb kötelezettségeket.

Előző határozatában az MNB az NHB Bankhoz felügyeleti biztost rendelt ki és a rendelkezésére álló adatok alapján összesen 67 olyan magánszemély és 88 vállalati betétese van a banknak, akiket a 7 millió forintos betétkivételi korlát az ennél magasabb összegű betét miatt érint, közülük 10 magánszemély és 42 vállalati ügyfél rendelkezik az OBA-kártalanítás összegét is meghaladó betéttel. A likviditási helyzet rendezése esetén OBA-kártalanításra esetükben sem lesz szükség.

Az MNB megismételte, az NHB részesedése a magyar hitelintézeti szektor összesített mérlegfőösszegének csupán 0,2 százalékát teszi ki, likviditásának megrendülése a magyar pénzügyi közvetítőrendszer stabilitását semmilyen módon nem fenyegeti.

A korlátozásoktól eltekintve az NHB Bank a megszokott rendben végzi napi működését. A befektetési szolgáltatási tevékenységében kezelt ügyfélpénzeket és eszközöket a jegybanki intézkedés nem érinti - írták.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×