eur:
392.55
usd:
366.13
bux:
66821.21
2024. április 25. csütörtök Márk
Berlin, 2017. június 8.Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke és a felesége, Tamiko az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini ünnepségen 2017. június 8-án. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

A Financial Times szerint Soros György az év embere

A neves brit lap szerint Soros György a liberális demokrácia és a nyitott társadalom képviselője, aki több mint 30 éve filantrópként harcol a tekintélyelvűség, a rasszizmus és az intolerancia ellen.

A lap cikkében azt írja, a milliárdos befektető mostanra egyre jobban kiváltja a nemzeti populisták haragját, akik egyre erősebbek, főleg Európában. A Financial Times úgy látja, hogy, Magyarországtól egészen Amerikáig a nacionalizmus és a populizmus erői megsemmisítik a liberális demokratikus rendet, amelyet Soros György támogat.

A tekintélyes brit üzleti napilap 1970-től osztja ki az év embere elismerését, elsőként Jean Rey kapta, aki az Európai Bizottság első elnöke volt. Az elismerést a legutóbbi években megkapta mások mellett Jean-Claude Trichet egykori EKB-elnök, Barack Obama korábbi amerikai elnök, Steve Jobs, az Apple alapítója, Mario Draghi, az EKB jelenlegi elnöke, Jack Ma, az Alibaba vezérigazgatója, Tim Cook, az Apple vezérigazgatója, három éve Angela Merkel német kancellár, két éve Donald Trump amerikai elnök és tavaly Susan Fowler, az Uber korábbi szoftverfejlesztője.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×