eur:
392.15
usd:
366.29
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A Budapesti Corvinus Egyetem főépületének címtáblája a főváros IX. kerületében, a Fővám téren. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Európai legjobb üzleti iskolái közé került a Corvinus

Az Európa legjobb üzleti iskoláit rangsorolta a Financial Times: Magyarországról a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara a 82. helyre került.

A Financial Times rangsorkészítői Európa több száz üzleti iskolája közül választották ki a kilencvenöt legjobbat. A Budapesti Corvinus Egyetem nem először szerepel a listán, két évvel ezelőtt a 82., tavaly a 76. helyet szerezte meg, idén ismét a 82. helyre sorolták a Corvinus Business Schoolt - írja az Eduline.

A szomszédos országokból egyébként mindössze két egyetem került fel: a legjobb eredményt az ausztriai WU, vagyis a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem érte el, a 41. helyre sorolták, míg a ljubljanai egyetem gazdasági kara a Corvinust követi, a 83. helyen végzett.

Az európai rangsor élén a London Business School áll, amely öt éve vezeti a Financial Times listáját. Dobogós helyet szerzett a HEC Paris és a francia-szingapúri Insead - a rangsorkészítők szerint utóbbi kínálja Európa legjobb MBA-képzését. A negyedik a svájci University of St Gallen, az ötödik pedig a spanyol Iese Business School.

A listára huszonöt francia és huszonkét brit intézmény került fel, míg Németországból hét, Belgiumból öt, Hollandiából, Portugáliából és Spanyolországból négy-négy intézményt soroltak a legjobbak közé.

A teljes lista a Financial Times oldalán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×