INFORÁDIÓ 
2019. július 19. péntek
Emília

financial times

rangsor

üzleti iskola

corvinus

Budapest, 2018. május 18. A Budapesti Corvinus Egyetem főépületének címtáblája a főváros IX. kerületében, a Fővám téren. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Európai legjobb üzleti iskolái közé került a Corvinus

Infostart

Az Európa legjobb üzleti iskoláit rangsorolta a Financial Times: Magyarországról a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara a 82. helyre került.

A Financial Times rangsorkészítői Európa több száz üzleti iskolája közül választották ki a kilencvenöt legjobbat. A Budapesti Corvinus Egyetem nem először szerepel a listán, két évvel ezelőtt a 82., tavaly a 76. helyet szerezte meg, idén ismét a 82. helyre sorolták a Corvinus Business Schoolt - írja az Eduline.

A szomszédos országokból egyébként mindössze két egyetem került fel: a legjobb eredményt az ausztriai WU, vagyis a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem érte el, a 41. helyre sorolták, míg a ljubljanai egyetem gazdasági kara a Corvinust követi, a 83. helyen végzett.

Az európai rangsor élén a London Business School áll, amely öt éve vezeti a Financial Times listáját. Dobogós helyet szerzett a HEC Paris és a francia-szingapúri Insead - a rangsorkészítők szerint utóbbi kínálja Európa legjobb MBA-képzését. A negyedik a svájci University of St Gallen, az ötödik pedig a spanyol Iese Business School.

A listára huszonöt francia és huszonkét brit intézmény került fel, míg Németországból hét, Belgiumból öt, Hollandiából, Portugáliából és Spanyolországból négy-négy intézményt soroltak a legjobbak közé.

A teljes lista a Financial Times oldalán.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018