eur:
393.93
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Diákok a matematika írásbeli érettségi vizsgán a XVI. kerületi Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban 2018. május 8-án. Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint a 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi vizsgarendszer 28. időszakában 1.183 helyszínen összesen mintegy 110.700-an adnak számot tudásukról.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Új, önálló tárgyat vezetnének be a magyar iskolákban

A Pénziránytű Alapítvány a hatodik alkalommal megrendezett Pénzügyi Tudatosság Fórumon jelentette be felvetését. A részletekről Merényi Zsuzsanna, az alapítvány oktatási igazgatója beszélt az InfoRádiónak.

A Pénzügyi Tudatosság Fórum egyik panelbeszélgetésének témája kifejezetten arra irányult, hogy a készülő Nemzeti Alaptantervbe hogyan illeszthetőek be a pénzügyi ismeretek - tudta meg az InfoRádió Merényi Zsuzsannától, a Pénziránytű Alapítvány oktatási igazgatójától.

"Az optimista hangok mellett azt látjuk, hogy

visszafogott az erőforrás-minisztérium, és nem akar önálló tantárgyat ebből a témából, a szektor képviselői viszont nagyon erősen érvelnek amellett, hogy akár önálló tantárgyként kell teret biztosítani neki"

- fogalmazott Merényi Zsuzsanna. Szerinte "egy új generációt ezen ismeretek átadása nélkül útjára bocsátani nem kellene, a XXI. században már elkerülhetetlen, hogy az ember a saját ismeretein keresztül kapcsolódjon a pénz világához".

Tapasztalataik szerint akár már hetedikes kortól bevezethető lenne egy ilyen tantárgy, természetesen a korosztály élményvilágát felhasználva, a középiskolában pedig "már annyira közel vannak az önálló élet elkezdéséhez, hogy szintén elkerülhetetlen ezen kérdések rendszerezett megtárgyalása". Úgy látja,

a matematika és a földrajz apparátusát lehetne használni erre,

de mint figyelmeztet, a történelemérettségin is előkerülnek kapcsolódó társadalmi témák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×