eur:
388.9
usd:
358.71
bux:
68095.19
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Diákok a matematika írásbeli érettségi vizsgán a XVI. kerületi Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban 2018. május 8-án. Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint a 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi vizsgarendszer 28. időszakában 1.183 helyszínen összesen mintegy 110.700-an adnak számot tudásukról.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Új, önálló tárgyat vezetnének be a magyar iskolákban

A Pénziránytű Alapítvány a hatodik alkalommal megrendezett Pénzügyi Tudatosság Fórumon jelentette be felvetését. A részletekről Merényi Zsuzsanna, az alapítvány oktatási igazgatója beszélt az InfoRádiónak.

A Pénzügyi Tudatosság Fórum egyik panelbeszélgetésének témája kifejezetten arra irányult, hogy a készülő Nemzeti Alaptantervbe hogyan illeszthetőek be a pénzügyi ismeretek - tudta meg az InfoRádió Merényi Zsuzsannától, a Pénziránytű Alapítvány oktatási igazgatójától.

"Az optimista hangok mellett azt látjuk, hogy

visszafogott az erőforrás-minisztérium, és nem akar önálló tantárgyat ebből a témából, a szektor képviselői viszont nagyon erősen érvelnek amellett, hogy akár önálló tantárgyként kell teret biztosítani neki"

- fogalmazott Merényi Zsuzsanna. Szerinte "egy új generációt ezen ismeretek átadása nélkül útjára bocsátani nem kellene, a XXI. században már elkerülhetetlen, hogy az ember a saját ismeretein keresztül kapcsolódjon a pénz világához".

Tapasztalataik szerint akár már hetedikes kortól bevezethető lenne egy ilyen tantárgy, természetesen a korosztály élményvilágát felhasználva, a középiskolában pedig "már annyira közel vannak az önálló élet elkezdéséhez, hogy szintén elkerülhetetlen ezen kérdések rendszerezett megtárgyalása". Úgy látja,

a matematika és a földrajz apparátusát lehetne használni erre,

de mint figyelmeztet, a történelemérettségin is előkerülnek kapcsolódó társadalmi témák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemzők az EP-választásról: egyszemélyes pártoknál gyakori, hogy Brüszelből csinálnak belpolitikát
Aréna

Elemzők az EP-választásról: egyszemélyes pártoknál gyakori, hogy Brüszelből csinálnak belpolitikát

Az Európai Parlament szerepéről, a választás tétjéről és az Európai Bizottság várható elnökéről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense és Rajnai Gergely, a Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.31. péntek, 18:00
Dobrev Klára
a DK árnyék-miniszterelnöke, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője
Ukrajna átléphette a vörös vonalat, orosz katonák százezrei érkezhetnek hamarosan a frontra – Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrajna átléphette a vörös vonalat, orosz katonák százezrei érkezhetnek hamarosan a frontra – Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrajna az elmúlt hetekben több kimagaslóan fontos orosz radarállomásra is csapást mért, ez pedig éppen a legfontosabb szövetségesüknél, az Egyesült Államoknál okozott feszültséget – írja a The Washington Post. Rusztem Umerov, az ukrán védelmi miniszter kedden adott interjút a Reutersnek, amelyben számos témát érintett. Beszélt az érkező F-16-os vadászgépekről, a frontvonal állásáról, valamint az oroszok várható lépéseiről is. Elmondta, hogy Moszkva várhatóan 2-300 ezer új katonát küld majd Ukrajna ellen. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×