eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Szállodákat és szegedi fürdőt vásárolt a Konzum

A tavaly decemberben bejelentett tőkeemelés-sorozat záróakkordjaként a KONZUM Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. megvásárolja a Ligetfürdő Kft. 100 százalékos üzletrészét – közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsdén. Ezzel a kizárólagos érdekeltségükbe kerül két osztrák szálloda, egy montenegrói wellness hotel, valamint a szegedi Hotel Forrás és a Napfényfürdő Aquapolis.

Az elmúlt fél évben zajló, a tőzsdei társaság turisztikai portfóliójának bővítésére irányuló tőkeemelésekkel a menedzsment célja az, hogy a Konzum Nyrt. a közép-kelet-európai régió meghatározó turisztikai befektetővé, a társaság turisztikai érdekeltségeit működtető Hunguest pedig a régió egyik jelentős szállodaüzemeltetőjévé váljon.

A Ligetfürdő Kft. tulajdonában van

  • a szegedi négycsillagos Forrás Hotel és Magyarország legnagyobb gyógy-, wellness- és élményfürdője a Napfényfürdő Aquapolis,
  • a montenegrói négy csillagos Sun Resort,
  • továbbá két, az ausztriai Hohe Tauern Nemzeti Parkban fekvő szálloda; a Hotel Heiligenblut, illetve a Post Hotel.

Az ügylet ellenértékét a tavaly decemberben ismertetett módon a Konzum PE Magántőkealap egyenlíti ki a tőzsdei társaság helyett, majd az eladók felé teljesített vételár-követeléssel tőkét emel a Konzum Nyrt.-ben. A Konzum PE Magántőkealap követelését a Konzum Nyrt. új részvények zártkörű forgalomba hozatalával egyenlíti ki, az ügylet bejelentésekor rögzített, 3.141 forintos árfolyamon.

Az apportot követően lezárul a Konzum Nyrt. tavaly december 12-én bejelentett tőkeemelés sorozata, melyek az előzetes, 50 milliárd forint körüli elvárásokat meghaladva, 60 milliárd forint fölé növelik a társaság saját tőkéjét és tovább javítják jövedelemtermelő képességét. A Konzum igazgatósága nemzetközi jogi szakértők bevonásával összevont befektetési tájékoztatót is készít, amely a részvényesek számára pontos képet mutat majd a tőkeemelés sorozat működésre, eredményre gyakorolt hatásairól.

Az elmúlt fél évben végrehajtott, a tőzsdei társaság turisztikai portfóliójának bővítésére irányuló tőkeemelésekkel a Konzum közvetlen és közvetett módon összesen 18 belföldi és 5 külföldi szálloda tulajdonát szerezte, illetve szerzi meg, ezzel együtt érdekeltségébe került a Hunguest Hotels Zrt. is. A tranzakció-sorozattal a menedzsment célja az volt, hogy a Konzum Nyrt. a közép-kelet-európai régió meghatározó turisztikai befektetővé, a társaság turisztikai érdekeltségeit működtető Hunguest pedig a régió egyik jelentős szállodaüzemeltetőjévé váljon.

A tőkeemelés-sorozatról Jászai Gellért először az InfoRádió Arénájában beszélt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×