eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Épül az új Puskás Ferenc Stadion. A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek otthont adó, új Puskás Ferenc Stadionnak a határidő szerint 2019 végére kell felépülnie. Az új stadion, mely 68 976 férőhelyes, sport- illetve zenei rendezvények lebonyolítására alkalmas létesítménye lesz Budapestnek. MTVA/Bizományosi: Balaton József  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Balaton József

Óriási növekedés az építőiparban

Tavaly március és idén március között több mint 55 százalékkal nőtt az építőipari gépek értékesítése - írta a Világgazdaság kedden.

A lapnak Varga Ákos, az Építőgép-forgalmazók és Bérbeadók Szövetségének (ÉBSZ) elnökségi tagja, a Terra Hungária ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a bővülés üteme vélhetően mérséklődik az év hátralevő részében, de összességében 2018-ban 20 százalékos növekedést várnak az előző évhez képest.

A piacot leginkább az állami infrastrukturális beruházások húzzák, ugyanakkor számtalan uniós és tisztán magyar költségvetési forrású pályázat is megjelent, amelyekben a kivitelező cégek 30-50 százalékos támogatást nyerhetnek el gépbeszerzéseikhez - mondta a szakember.

Az építőipari gépek osztályába főképp a klasszikus földmunkagépek tartoznak: a kotrók, a rakodók és a dózerek. A kisebb teljesítményű eszközök ára 10 millió forint, a Magyarországon is használt csúcsgépeké 80-100 millió forint - írta a lap.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×