eur:
395.42
usd:
366.61
bux:
65577.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Egy kombájn búzát ürít egy utánfutóba Somberek közelében 2017. június 27-én. A betakarított búzából a Magyarok kenyere jótékonysági programnak is adományoznak.
Nyitókép: Sóki Tamás

Kemény ellenőrzésekre számíthatnak a gazdák

A munkabiztonsági és munkaegészségügyi követelmények betartására lesznek leginkább kíváncsiak az ellenőrök.

Veszélyes üzem a mezőgazdaság, a halálos munkabalesetek negyede-ötöde ebben az ágazatban történik. Csak tavaly 650 ilyen baleset történt Magyarországon, 12 ebből halállal végződött.

A szeptember végégig tartó ellenőrzésekre a mezőgazdasággal, erdőgazdálkodással, halászattal foglalkozó munkáltatók számíthatnak.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatása szerint a hónapokig tartó vizsgálatokon a munkabiztonsági és a munkaegészségügyi követelmények megvalósulását nézik, így a többi között a munkahelyek kialakítását, az előírt ivóvíz, illetve védőfelszerelések biztosítását. Ezen felül nagy hangsúlyt helyeznek a veszélyes anyagok, zajjal, illetve rezgéssel járó munkavégzés, hátsérülések kockázatával járó kézi tehermozgatás ellenőrzésére is.

A több hónapon át tartó hatóság ellenőrzések szempontjai nyilvánosak, bárki megismerheti őket a Pénzügyminisztérium Munkavédelem Foglalkoztatás-felügyeletének honlapján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×