eur:
394.23
usd:
370.14
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Cukic Vladan és Pintér Ádám, az FTC, valamint Pávkovics Bence Gábor és Nagy Gábor, az Újpest játékosa (b-j) az OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Ferencváros - Újpest FC labdarúgó-mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2016. szeptember 24-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Nagy kérdés, sok-e a Fradi ötmilliárdja

A Ferencváros és a Videoton költségvetése kiemelkedett a hétvégén zárult labdarúgó NB I-es szezonban. Egyedül a kiesett Balmazújváros büdzséje maradt egymilliárd forint alatt, miközben a nemzetközi sztárklubok euró százmilliókból gazdálkodnak.

A Portfolio cikke szerint az FTC költségvetése ebben a szezonban csaknem 5,3 milliárd forintos volt, míg a Videotoné 4,4 milliárdot tett ki. Az ezüstérmes Fradit és a bajnok székesfehérváriakat jókora lemaradással követik a riválisok: a Puskás Akadémia a harmadik 2,5 milliárdos büdzsével, míg a negyedik ezen a listán a záró fordulóban a kieséstől megmenekülő Diósgyőr 2,2 milliárddal.

Másfél milliárd felett alakult ebben a szezonban a Honvéd, az Újpest és a Debrecen költségvetése, egymilliárd alatt pedig egyedül a Balmazújváros számolhatott, konkrétan bő 731 millió forinttal, de ez még így is csaknem 71 százalékkal haladja meg az előző szezonbelit, ez pedig arányaiban a legnagyobb előrelépést jelenti az élvonalbeli klubok között. A Haladás és az Újpest kivételével minden NB I-es klub költségvetése nőtt.

Összehasonlításképpen érdemes megnézni a külföldi futballklubok és a férfi kézilabda BL-ben rendszeresen szereplő magyar egyesületek költségvetését.

Ez utóbbi kategóriában a Veszprém több, mint 4,2 milliárd forintból gazdálkodott 2017-ben, ezzel kiemelkedik a mezőnyből, és csak a labdarúgó NB I két élklubjának szezonbeli lehetőségeitől marad el, míg a Szeged büdzséje tavaly 1,8 milliárd forint volt, ez pedig egy közepes költségvetésű NB I-es futballklubénak felel meg.

Ami a legnagyobb labdarúgó-egyesületeket illeti, a Deloitte áprilisban közzétett kimutatása szerint a Manchester United áll az élen több mint 676,3 millió euróval, vagyis mai értéken nagyjából 215 milliárd forinttal. Alig kétmillió euróval marad el ettől a Real Madrid büdzséje, míg a Barcelonáé átszámítva nagyjából 207 milliárdos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×