eur:
393.93
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Jó hír az Etyeken és a Velencei tó környékén élők számára

A Pannónia szíve fejlesztési program révén Etyek és a Velencei tó környéke kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé válhat - mondta Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, a térség országgyűlési képviselője kedden Etyeken, sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy eddig több mint három milliárd forintból fejlesztették a térséget, amelyből többek között közel 40 kilométer kerékpárút valósult meg, megépült Etyeken a Magyarországi Kitelepítettek Emlékháza, valamint a településen négy borászati központot is felújítottak. Hozzátette, hogy több mint száz fejlesztési elképzelést rögzítettek a fejlesztési programban, amelynek Etyek a központja.
    

A miniszterelnöki biztos kitért arra is, hogy a program megvalósításában számos intézmény vesz részt, kezdve a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, amellyel közösen sikerülhet a térséget a Velencei tó bevonásával kiemelt turisztikai területté minősíteni.     

Guller Zoltán, az ügynökség vezérigazgatója kiemelte: Fejér megyében 2017-ben közel 300 ezer vendég 600 ezer vendégéjszakát töltött, a vendégek száma több mint a duplájára, a vendégéjszakáké 80 százalékkal nőtt 2010. óta. Hozzátette, hogy a növekedés mértéke az országos átlagot is meghaladta, a szállásokból származó árbevétel 4,5 milliárd forint volt.     

Guller Zoltán kitért arra is, hogy Tessely Zoltánnal közösen készítették el az előterjesztést, hogy a budapesti agglomerációs gyűrűt kiemelt turisztikai fejlesztésű térséggé lehessen nyilvánítani, amelyben több megyei település is helyet kap. Hozzátette, szeretnék a Budapestre érkező turistákat legalább egy-egy napra kicsábítani a térségbe.
    

Az agglomerációs gyűrűnek egy része lesz Etyek és környéke a Velencei tóval mint kiemelt turisztikai fejlesztési térség, amelyre a kormány 30 milliárd forint értékben biztosít majd forrásokat - fűzte hozzá a vezérigazgató.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×