eur:
394.23
usd:
370.25
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Robotok, amelyek köztünk dolgoznak

Robotok, amelyek köztünk dolgoznak

Óriási fejlődés előtt állnak a különböző robottechnológiák, melyeket ma leginkább az hajt, hogy megéri kiváltani velük a hiányzó munkaerőt - mondta az InfoRádió Okosvilág című műsorában a technológiával foglalkozó a B&O Kft. ügyvezetője, Borsos Balázs.

Az együttműködő robotnak képesnek kell lennie az emberrel együtt dolgozni, és biztonságtechnikai szempontból olyan magas szinten kell lennie, hogy az emberben ne okozhasson kárt, vagy balesetet. Ennek több megoldása van, van, amelyik eleve nem képes nagy erőt kifejteni, van, amelyik szenzorokkal van ellátva, de a lényeg, hogy ezek nem elzárt gépek, hanem az emberek között dolgozó robotok - mondta Borsos Balázs.

A szakértő elmondta, az ipar számos területén használják ezeket a robotokat, példaként említette a logisztikát, ahol szállítási feladatokra alkalmasak, paletták, raklapok mozgatására, és mivel ezek autonóm robotok, teljesen egyedül képesek közlekedni, munkát végezni.

A robottechnológia fejlődése még most fokozódhat, mert a munkaerőhiány a fő hajtóereje a robotizációnak, legalábbis ebben a régióba, és megéri a cégeknek kiváltani az emberi munkaerőt - mondta Borsos Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×