eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 10. vasárnap Judit
A Bluetooth lehet a mobilfizetés úttörője

A Bluetooth lehet a mobilfizetés úttörője

A Bluetooth-technológia áttörést hozhat a mobilfizetési megoldások területén – közölte az InfoRádió Okosvilág című műsorában a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.

„Az a víziónk, hogy a jövő városaiban ezeket a különféle okosmegoldásokat nagyon sok esetben mobiltelefonos eszközzel vesszük igénybe” – mondta Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója. A fizetéseknél elterjedt NFC-technológiák mellett kísérleteznek a Bluetooth nyújtotta lehetőségekkel is – tette hozzá.

A cég vizsgálja, hogy milyen lehetőségei vannak az elektronikus kártyák mobiltelefonba történő költöztetésének. Egy olyan városkártyamodellen dolgoznak, melynek már nem a plasztikkártya az alapja, hanem szolgáltatások és az okostelefon. 

Léteznek alacsony energiaigényű megoldások, például jelenleg is fut pilot projektje a cégnek, melyben Bluetooth Beaconök segítségével sugároznak adott területen információt a fizetős parkolásról. Az NFC-vel ellentétben ez a technológia szinte minden telefonban megtalálható – hangsúlyozta a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.

A témáról bővebben az Okosvilág című magazinban volt szó, amelynek felvételét honlapunkon a magazinok között meghallgathatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×