eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Változás a Richternél az Esmya vizsgálata miatt

Várhatóan május végén zárul le az Európai Gyógyszerügynökség illetékes bizottságának vizsgálata a Richter Gedeon Nyrt. Esmya nevű, a méhmióma kezelésére szolgáló készítménye miatt - mondta az InfoRádiónak Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója. A cég az eset miatt, az eddigi évektől eltérően, nem közöl előrejelzést a teljes árbevételre 2018-ra.

Várhatóan május végén zárul le az Európai Gyógyszerügynökség illetékes bizottságának vizsgálata a Richter egyik fő nőgyógyászati terméke, a méhmióma ellen alkalmazott Esmya ügyében.

  • Az ügy 2017. december 4-én kezdődött, amikor a gyógyszerügynökség a betegkockázat minimalizálása érdekében indított vizsgálatot, mert úgy ítélte meg, hogy bizonyos mellékhatás-bejelentéses esetek, amelyek májkárosodásról szóltak, összefüggésben lehetnek a Richter Esmya nevű gyógyszerével. Akkor a cég azt közölte, hogy ez egy rutineljárás,
  • Az Európai Gyógyszerügynökség kockázatelemző bizottsága pénteken ideiglenes intézkedést rendelt el: az Esmyával kezelt betegeknek rendszeres májteszten kell átesnie, illetve a hatósági vizsgálat időtartama alatt az orvosok nem írhatják fel ezt a gyógyszert.

"Mivel a betegek biztonsága kiemelt prioritás, a vizsgálatban maximálisan együttműködtünk a hatóságokkal, azzal együtt, hogy a meggyőződésünk, hogy a készítmény biztonságos és hatásos. Mind a preklinikai, mind a klinikai adataink azt támasztják alá, hogy az Esmya nem vezet semmiféle májkárosodáshoz; semmiféle nyoma nincs annak, hogy a májra bárhogyan hatna" - mondta Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója. Hozzátette: várják, hogy tisztázódjon a készítményük, de a praxisban felmerült esetek még nem tisztázódtak véglegesen, ezért májusig várniuk kell.

A készítményt egyébként 2012-ben törzskönyvezték és azóta több mint 700 ezer emberen alkalmazták.

A vizsgálat miatt nincs árbevételi előrejelzés

Az eddigi évektől eltérően nem közöl előrejelzést a teljes árbevételre 2018-ra a Richter Gedeon Nyrt.

A cég hétfői, éves jelentése szerint a társaság 2017-ben 21,1 százalékkal kisebb konszolidált nettó nyereséget ér el, mint egy évvel korábban. A csökkenésben a különféle átértékelésekből és a halasztott adókötelezettségekben bekövetkezett változás játszott közre a vezérigazgató szerint.

Orbán Gábor azt mondta az InfoRádiónak, hogy a cég működése szempontjából inkább az üzemi eredményt érdemes figyelembe venni, ott pedig 2017-ben két számjegyű emelkedés volt megfigyelhető.

Az idei várakozásaikról elmondta: a tavalyi év kiváló eredményét sok olyan hajtóerőnek köszönhetik, amelyek hatását idén már nem élvezhetik ugyanolyan mértékben (a kariprazin-készítmény használatából származó, amerikai piaci jogdíjbevételek, az Esmya és a Bemfola felfutása, a rubel felértékelődése stb.).

"Ezek hiánya és az Esyma-vizsgálat okozta vizsgálat miatti bizonytalanság biztosan meg fog látszani az idei eredményeken - még akkor is, ha május után kedvező forgatókönyv bontakozik ki".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×