eur:
392.91
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Robbanásveszélyes gyerekpezsgő: Magyarországról származó élesztő miatt riasztanak

Magyarországról származó élesztővel szennyezett és a gázképződés következtében "robbanásveszélyes" gyerekpezsgőt hívott vissza az osztrák Metro, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén (RASFF) érkezett riasztás útján értesült az esetről.

A Nébih honlapján pénteken közölte: az osztrák hatóság bejelentése szerint vállalati önellenőrzés alapján hívják vissza a "Kindersekt Disney Die Eiskönigin, Traube" és a "Kindersekt Disney Mickey Mouse, Traube" 0,75 literes kiszerelésű gyermekpezsgők bizonyos tételeit.

A hatóság azért döntött a termékek visszahívása mellett, mert az erjedés folytatódása esetén előfordulhat a pezsgős palack belső nyomásának növekedése, amely szétrobbanthatja az üveget.

A kifogásolt gyermekpezsgőkből öt magyar fogyasztó is vásárolt Ausztriában egy-egy üveggel, az érintetteket az osztrák Metro levélben értesíti.

A hivatal felhívja a lakosság figyelmét, hogy aki vásárolt az árucikkből, saját biztonsága érdekében azt ne fogyassza el.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×