eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Karácsonyi csomagpánik: változások a postán

Karácsonyi csomagpánik: változások a postán

Csomagfeladási limitet vezet be a Magyar Posta két üzleti csomagtermékénél, de az intézkedés a magánszemélyeket nem érinti. Novembertől 500 fővel többen dolgoznak a Postánál a zökkenőmentes csomagkezelés érdekében.

November 15-től visszavonásig a zökkenőmentes küldeménykezelés érdekében a Magyar Posta csomagfeladási limitet vezet be. Az intézkedés kizárólag a nem szerződéses ügyfeleket érinti, akik naponta legfeljebb öt MPL Üzleti csomagot és öt MPL Netcsomagot adhatnak fel.

"A csomagfeladási korlátozás magánszemélyeket nem érint. Azért van erre szükség, hogy gördülékeny legyen a csomagfeldolgozás, mert ilyenkor jelentősen megemelkedik a csomagok száma, november közepétől karácsonyig megduplázódik a forgalom" - mondta az InfoRádióban Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője, és hozzátette, ez is azoknak az intézkedéseknek a része, amelyeket a megfelelő a csomagfeldolgozás és -kézbesítés érdekében hoztak.

A vállalkozásoknak csak egy szűk körét érinti a korlátozás, azokat, amelyek sok csomagot adnak fel, de nem szerződtek futárszolgálattal, vagy ha szerződtek, akkor a futárszolgálat nem vállalja egy bizonyos szám felett a küldemények elvitelét. A szóvivő szerint az új szabályozás nem olyan jelentős mennyiséget érint, amely változásokat okozna a Magyar Posta csomagforgalmában. A lépés visszavonásig érvényes, de elsősorban a kiemelt időszakot szeretnék tehermentesíteni.

Panulin Ildikó cáfolta a szakszervezeteknek azt a feltételezését, hogy a korlátozásra a munkaerőhiány miatt volt szükség. Idén november elsején már 500 emberrel több dolgozott a Magyar Postánál, mint tavaly év végén ilyenkor, és ebből 400-at kifejezetten a logisztikai területre vettek fel. További kölcsönzött munkaerőt is alkalmaznak azért, hogy az emelt forgalmat le tudják bonyolítani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×