eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Csermely Ákos: A mobil a minden, de...

Csermely Ákos: "A mobil a minden, de..."

"Kezedben az életed" - ez a jelmondata az idén hatodik alkalommal megrendezett Mobil Hungary konferenciának. A mobil- és okostechnológia aktualitásait felvonultató rendezvényről Csermely Ákos főszervező beszélt az InfoRádióban.

Az emberek „unalmas időszakaikban” 44 másodpercenként veszik elő a telefonjukat

– mondta a 6. Mobil Hungary főszervezője. Csermely Ákos ismertette, hogy Magyarországon ma az 5,9 millió internetezőből 3,5 millióan a mobilkészülékükkel csatlakoznak az internetre.

„Én igyekszem a telefon minden funkcióját kihasználni: diktálni szoktam neki, a kutyáimat a nyakörvükre szerelt GPS-szel követem, és ha a megszokottnál jobban ugatnak, üzenetet kapok, de tudok kereskedni is.”

Csermely Ákos: A mobil a minden, de...

Ma Magyarországon hétszázezer ember van, aki csak a mobilján keresztül hajlandó vásárolni, 1,7 millió ember a telefonjával is fizet – ismertette a további adatokat a rendezvény főszervezője.

„A mobilkészüléket, amit valamikor telefonnak hívtunk, már inkább személyi asszisztensnek hívnám;

az életem a kezében van.”

A 6. Mobil Hungary témáit említve Csermely Ákos kiemelte: 2019 januárjától életbe lép a PSD 2, a pénzügyi liberalizáció, amire a felkészülés jövőre megkezdődik és jövőre jön a GDPR, az európai adatkezelési rendelet, mindez párosul a technikai fejlődéssel, ami „brutális változásokat” eredményez.

„Ha az árus a bevásárlókosarunkon, tehát a mobilunkon keresztül látja, hogy évente ötszázezer forintot vásárolunk el egy nagy áruházban, tudja, hogy van gyerekünk és valószínűleg családi házunk, mert kertészkedünk is, azt mondja, hogy ha mostantól betesszük egy számlára azt a pénzt, amit tavaly elköltöttünk, akkor nem a banki, ötszázalékos kamatot adja, hanem minden egyes vásárlásból 15 százalék árkedvezményt. Ez a kereskedelemben fog jelentkezni és bármilyen furcsa, a marketing és médiakommunikációs világot érinti erősen.”

Csermely Ákos: A mobil a minden, de...

A rendezvényen a komoly témák mellett szórakoztató programok is lesznek, a szándékosan nem telefonon játszható rapid randi például azt mutatja meg, hogy

a telefon a minden, de az emberi kapcsolatokra továbbra is szükség van

– hangsúlyozta Csermely Ákos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×