eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 11. szombat Ferenc

Megtáltosodtak a közép-európai EU-gazdaságok

Londoni elemzők szerint az 5 százalékot is elérhette a közép-európai EU-gazdaságok növekedése a harmadik negyedévben.

Londoni pénzügyi elemzők számításai szerint akár az 5 százalékot is elérhette éves összevetésben a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok növekedési üteme a harmadik negyedévben az új gazdasági hangulatjelző mérőszámok alapján.

Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics csütörtökön ismertetett tanulmányában közölte, hogy az általa kidolgozott, GDP-súlyozással számolt összesített térségi gazdasági hangulatindex (ESI) átlaga a múlt hónapban mért 106,6-ről szeptemberben 108,1-re emelkedett.

A Capital Economics közgazdászainak kimutatása szerint az országcsoport szeptemberi ESI-mutatója az utóbbi kilenc év legerőteljesebb növekedési teljesítményére utal.

A ház Magyarországra, Csehországra, Lengyelországra, Romániára, Bulgáriára és a balti köztársaságokra számítja ki súlyozott gazdasági hangulati jelzőszámát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek - díjmentes, interaktív online előadás

Tőzsdei stratégiaépítés kezdőknek - díjmentes, interaktív online előadás

Sokan szeretnének a mostani tőzsdei árfolyammozgások idején is kiharapni egy nagy falatot az elérhető tőzsdei profit tortájából, de kevesen veszik a fáradságot, hogy kereskedési tervet készítsenek, legyen szó akár rövidebb vagy hosszabb távú befektetésről. Legtöbben össze-vissza, az őket érő impulzusok alapján, rendszer nélkül kereskednek. Részben ez az oka annak, hogy a legtöbb kereskedő veszteséges. Webináriumunkon megismered a stratégiaépítés témakörét és legfontosabb lépéseit.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×