INFORÁDIÓ
2022. augusztus 19. péntek
Huba

apple

iphone

face id

Az iPhone X növeli a totális tömeges megfigyelés rendszerét

Az iPhone X növeli a totális tömeges megfigyelés rendszerét

Infostart

Az Apple új Face ID szolgáltatása új dimenziót nyit a személyes adatok biztonságát illetően - közölte az InfoRádió által megszólaltatott információbiztonsági szakember. Hubert Csaba szerint a nemrég bejelentett 3D-s arcfelismeréssel az előlapon elhelyezett kamera folyamatosan működik, így még könnyebb megfigyelni a használót.

Az Apple új arcfelismerő funkciója, az Face ID új dimenziót nyit a kényelem kontra biztonság területén – mondta Hubert Csaba, hozzátéve, hogy minden olyan újítás, ami hozzájárul az ujjlenyomat, arcfelismerés vagy hangazonosítás elfogadottabbá, szélesebb körben elérhetővé tételéhez, az növeli a globális tömeges megfigyelés rendszerét. Az információbiztonsági szakember kiemelte, hogy az Apple az ujjlenyomatokat, arc azonosítási pontokat egy védett, biztonságos chipen tárolja, de nem zárható ki az, hogy az adatok kiszivároghatnak.

„Az arcfelismerő funkció révén még személyesebb, még pontosabb képet kaphat az Apple a felhasználói tevékenységről.

A szolgáltatás működéséhez folyamatosan be van kapcsolva az előlapi kamera. Hivatalosan ez csak akkor lép működésbe, ha arcot kell felismernie, de ahhoz, hogy érzékelje, folyamatosan működésben kell lennie.”

Ezzel, a hatóság, a GPS-hez hasonlóan, könnyen és észrevétlenül feltérképezheti a gyanúsított környezetét, információkat – mondta az információbiztonsági szakember. Hubert Csaba hozzátette, az összegyűjtött adatokat, felhasználói szokásokat tartalmazó információkat inkább cégeknek adhatják el, nemzetbiztonsági célból pedig a hatóság kifejezett megkeresésére adják ki az adatokat.

Kapcsolódó hang

Az arcfelismerős telefon még többet elárul a tulajdonosáról
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018