eur:
395.83
usd:
368.82
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Bukta a forint, amit eddig összeszedett

Bukta a forint, amit eddig összeszedett

A forint péntek késő délelőtt tovább gyengült a csütörtök késő esti szintjéhez képest, és ezzel elvesztette idei árfolyamnyereségét.

Szakértők a forint gyengülését a piac alakítóinak arra a várakozására vezetik vissza, hogy a Magyar Nemzeti Bank jövő keddi kamatdöntő ülésén újabb monetáris lazítást jelent be.

A Reuters által a napokban megkérdezett elemzők mindegyike kizárta a kamatváltoztatást, az alapkamat így továbbra is rekordalacsony, 0,9 százalék marad.

Számos szakértő viszont arra számít, hogy

vagy a piaci likviditás növeléséről születhet döntés kedden, vagy pedig arról, hogy a egynapos betéti kamat még mélyebbre kerül,

amely jelenleg mínusz 0,05 százalékon áll.

Az MNB Monetáris Tanácsának kamatmeghatározó ülésére szeptember 19-én lesz, amelyről október 4-én teszik közzé a rövidített jegyzőkönyvet.

Az euró 308,83 forintot ért 11 óra körül, pénteken eddig elért legmagasabb szintje 309 forint volt, miután csütörtök este 308,79 forinton jegyezték.

Címlapról ajánljuk

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×