eur:
395.58
usd:
366.99
bux:
65324.57
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Tudja, mik a legfontosabb digitális védelmi intézkedések?

Ma már sok diák kap elektronikai eszközt a iskolában, amelyek digitális fenyegetettséget is jelenthetnek - közölte a Quadron kibervédelmi cég szakértője. Solymos Ákos szerint a legfontosabb, hogy az adatokat titkos jelszóval védjük, mindig mentsük le az adatainkat és nevezzük át az otthoni wifi-s hálózatot.

Tudja, mik a legfontosabb digitális védelmi intézkedések?

Ahhoz, hogy a gyermek az interneten tudjon tájékozódni vagy akár az iskolai feladatokat meg tudja oldani, számítógép szükséges. Sok helyen előfordul, hogy a gyerekek saját eszközt is kapnak, ez azonban digitális fenyegetettséget is hordozhat.

„Egyrészt a készülék nagy érték, eltűnhet, ellophatják, másrészt mentés és nem megfelelően beállított védelem hiányában egy esetleges adatvesztés a családnak is kárt okozhat.”

A kibervédelmi szakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy a számítógépen mindenképpen állítsunk be hozzáférés-védelmet.

„Sokan rögtön bejelentkeznek, és mindent azonnal elérnek. Célszerű azonban felhasználó profilokat beállítani, ahogy valamilyen pin vagy jelkódos védelmet is.”

A wifi-routereknél gyakran a típus a gyárilag beállított hálózatnév, ez az eszköz sérülékenységei miatt lehet problémás és a rosszindulatú támadások sikerességét növelheti, érdemes megváltoztatni – mondta Solymos Ákos.

„A szükséges beállításokhoz segítséget nyújthatnak az interneten található videók is.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×