eur:
393.46
usd:
366.96
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Milliárdok nem kellenek a magyaroknak

Milliárdok nem kellenek a magyaroknak

A fel nem vett nyeremények összege évről évre milliárdos tétel a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint: tavaly 1,16 milliárd, tavalyelőtt 1,9, 2014-ben pedig 1,47 milliárd forint volt ez a summa - ismerteti a pénteki Világgazdaság.

Az ötös lottónál néhány éve például 430 millió forintért nem jelentkezett egy nyertes, a hatos lottón pedig 2000-ben 214 millió forintos főnyereményét nem vette fel egy játékos.

A lottócégnél külön szabályozás vonatkozik ezekre az esetekre: ha nem jelentkeznek a nyereményért, akkor az át nem vett összegek alapjából el kell különíteni egy alapot, melynek nyeremények céljára történő felhasználását az állami adóhatóságnak külön be kell jelenteni. Ez fedezheti a különsorsolások nyereményeit, legyen az tárgy-, pénznyeremény vagy a számhúzók nyereménye, illetve kiegészíthetik vele az egyes játékok nyereményalapját.

Továbbra is kiemelkedő bevételi forrás az állami játékszervező életében az ötös és a hatos lottó, valamint a többi számsorsjáték: tavaly 138 milliárd forintos forgalom származott ebből a kategóriából, ami több mint harmadát adja az esztendő teljes, 385 milliárdos árbevételének - olvasható a gazdasági napilapban.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×