eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Most háborúra számít a legendás befektető

Marc Faber a Gloom, Boom & Doom tőzsdei hírlevelek szerzője részben arról ismert, hogy örökösen pesszimista hangvételű kijelentéseket tesz a részvénypiacokkal kapcsolatban.

Legutóbbi interjújában azonban a legendás befektető nem a részvénypiacokról, hanem a geopolitikai kockázatokról beszélt, szerinte egy háború kirobbanása elkerülhetetlen, azonban ezt nem tankokkal és rakétákkal, hanem sokkal inkább virtuális fegyverekkel fogják megvívni, így ha nem akarjuk elveszíteni a vagyonunkat, akkor épp itt az ideje, hogy felkészüljünk erre az eshetőségre is - írta a Portfolio.

Marc Faber ismét riogat

Marc Faber szerint arra meglehetősen kicsi az esély, hogy bárki lerohanja Kínát, vagy az Egyesült Államokat, az viszont reális veszély, hogy olyan kibertámadás áldozatává válunk, amely például akár az egész amerikai áramellátást is veszélyeztetheti.

A szakember szerint amennyiben ez a forgatókönyv lép életbe, a fizikai arany egy helyettesíthetetlen csereeszköze lesz a gazdaságnak, így nem árt, ha még időben rendesen bespájzolunk belőle. 

Faber továbbá arra is kitért, hogy a fedezet nélküli hitelek volumene elképesztően gyorsan nő Amerikában, ami pedig egy újabb pénzügyi összeomláshoz vezethet.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×