eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Fizet-e a biztosító terrorcselekmény esetén?

Fizet-e a biztosító terrorcselekmény esetén?

A biztosítók az elmúlt években rákényszerültek, hogy térítést fizessenek az utasoknak a terrorcselekmények következtében keletkezett kár után is - írta a Világgazdaság.

Miután a terrorizmus a viszontbiztosítóknál továbbra is ki van zárva, a biztosítók saját kockázatot futnak. Ennek köszönhetően meglehetősen eltérően állnak hozzá a terrorcselekmény biztosításához - írta a gazdasági lap. Néhányan a szerződési feltételeik szerint alapesetben továbbra sem vállalják az ellátást, de az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a gond felmerülésekor, egyedi elbírálás alapján megszervezik az ellátást és fedezik a költségeket.

A Mapfre például jelzi, hogy egyedi elbírálás alapján történik a kockázatvállalás. A biztosítók zöme ugyanakkor vállalja a szerződési feltételeiben a fedezetet – azaz a kártérítés automatikusan jár –, ám limitálja a kártérítés összegét. Ennek feltételei jelentősen eltérhetnek, a sürgősségi orvosi költségeket 1-10 millió forintos összegig vállalják a biztosítók, s a sérült vagy az elhunyt hazaszállítási költségeinél is a normál utasbiztosítási fedezetnél alacsonyabb a térítési limit.

Extrákat is kínál némely cég: a Mondial például 100 százalékban téríti a terrorcselekmény miatt meghiúsult utazások költségeit, a Vienna Life pedig 100 euró értékig vállalja a szükségessé váló jegyátfoglalás költségeit. Az Allianz terroresemény esetén 1-2 nappal auto­matikusan meghosszabbítja a biztosítás élettartamát.

Fontos tudni, hogy az említett vállalások csak akkor érvényesek, ha az utazó olyan országban, térségben válik terrorcselekmény áldozatává, amely nincs a Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli osztálya naprakész nyilvántartása szerint az utazásra nem javasoltak listáján.

További részletek és táblázat a Világgazdaság összeállításában.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×